Prezidentės apjuodintų politikų karingumas išsivadėjo

Vidaus politikos fronte savaitės pralaimėtojais, ko gero, reikėtų skelbti ne tik atsistatydinantį vidaus reikalų ministrą S.Skvernelį, bet ir prezidentę, ir visus valdančiuosius. Kodėl?

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Nov 22, 2015, 9:48 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 10:34 AM

Šią savaitę prezidentė D.Grybauskaitė pagaliau teikėsi priimti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką socialdemokratą J.Sabatauską, kurį kartu su kitais valdančiaisiais buvo apkaltinusi slaptais susitikimais su neaiškiais asmenimis, rezgant sąmokslą prieš jos kandidatus į generalinius prokurorus.

Šalies vadovė teikėsi priimti J.Sabatauską tik su visu komitetu ir pasistengė, kad pirmiausia būtų kalbama apie tai, jog politikams kuo greičiau reikėtų susitarti dėl naujojo generalinio prokuroro.

Tuo metu apie ankstesnius kaltinimus dėl parlamentarų sąmokslo tepasakyta tiek, kad Prezidentūra gauna daug įvairios informacijos (ir anoniminės), bet tų žinių netikrina – vienas perduoda specialiosioms tarnyboms, o kitas, kaip buvo šiuo atveju, tiesiog paskelbia.

Negana to, paaiškėjo, kad Seimo nario V.Gapšio pavardė sąmokslininkų sąraše atsirado per klaidą. Na, ir kas? Jokių atsiprašymų. Taškas.

O kaip į šį visiškai nejuokingą prezidentūrinį cirką reagavo apkaltintieji ir visi valdantieji? Ogi tik klusniai antrino prezidentei ir mekeno, kad nebežino, ką daryti.

Juokingiausia, kad tiek patys D.Grybauskaitės apjuodinti lankytojai, tiek Socialdemokratų partija dar išvakarėse švaistėsi karingais pareiškimais grasindami nesitaikstyti su muilo burbulais, pučiamais iš Prezidentūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.