Ar D. Grybauskaitė naujametėje kalboje paminės Igorį Molotkovą?

Daliai Grybauskaitei ruošiantis skelbti naujametį sveikinimą, lažybų bendrovė „TonyBet“ pasiūlė neįprastus statymus už tai, kokie žodžiai ar frazės nuskambės šventinėje kalboje. Tarp labiausiai tikėtinų – „Lietuva“, „euras“, „tikslas“, „šventė“ ir „sveikata“.

D.Grybauskaitė mėgsta trumpai ir aptakiai apžvelgti svarbiausius praėjusių metų įvykius.<br>lrytas.lt nuotr.
D.Grybauskaitė mėgsta trumpai ir aptakiai apžvelgti svarbiausius praėjusių metų įvykius.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 3:17 PM

„Žinoma, kad tai – neįprasta, tačiau dažniausiai būtent neįprasti statymai būna smagiausi ir įdomiausi, – paklaustas apie netikėtą lažybų pasiūlą, sakė lažybų tarpininkas Marius Zalensas. – Naujametis prezidentės sveikinimas susilaukia išskirtinio visuomenės dėmesio, todėl ir lažybos už tai, kas bus pasakyta kalboje, taip pat labai populiarios.“

Paanalizavus keletą pastarųjų prezidentės sveikinimų Naujųjų metų proga, matomos gana aiškios tendencijos – D.Grybauskaitė mėgsta trumpai ir aptakiai apžvelgti svarbiausius praėjusių metų įvykius, įvardyti didžiausius įveiktus ar dar Lietuvos laukiančius iššūkius, tokius kaip energetinė nepriklausomybė ar euro įvedimas.

Lygiai prieš metus prezidentė kalbėjo apie Lietuvos žmonių ryžtą, vienybę, drąsą, atsakomybę bei jų pasiektus laimėjimus, apie šalyje ir pasaulyje vykstančias istorines permainas bei galimybę Lietuvai augti ir būti modernia europietiška valstybe. Ji taip pat pabrėžė šalies piliečių pasitikėjimą savimi ir Lietuva.

„Iš tiesų naujamečių prezidentės kalbų labai konkrečiomis pavadinti būtų negalima, – D.Grybauskaitės retoriką analizavo M.Zalensas. – Nors jose ir apžvelgiamos pagrindinės šalies ar pasaulio aktualijos, konkrečiai jos nėra įvardijamos.

Kalbama apie ryžtą, laukiančius iššūkius, pasiektas pergales, įvertinas pastangas, apie tai, kad reikia pasitikėti savimi ir valstybe. Esminė informacija paliekama tarp eilučių, todėl tiksliai nuspėti, kurie būtent žodžiai bus pavartoti, yra gana sudėtinga. Užtikrinti galime būti nebent dėl to, kad bus paminėta Lietuva.“

Tuo tarpu prieš dvejus metus savo naujamečiame sveikinime šalies prezidentė daugiausia kalbėjo apie tai, kad Lietuva drąsiai ėmėsi atsakomybės už savo šalies ir visos Europos likimą, ir tai, kad šios pastangos sulaukė įvertinimo, o pasaulis pasitiki Lietuva. Kalbos potekstė buvo įvykiai Ukrainoje.

Tarp aktualiausių šių metų temų, kurias, remiantis lažybininkų prognozėmis, galėtų paminėti prezidentė, yra investicijos, saugumas, SGD terminalas, rinkimai, pabėgėliai, įvykiai Paryžiuje, Sirija, NATO, terorizmas ir net Igoris Molotkovas.

„Kažin ar naujamečio sveikinimo metu bus paminėta Molotkovo pavardė, nes, kaip ir minėjau, šiose kalbose aktualijos pateikiamos gana abstrakčiai. Tačiau beveik neabejoju, kad bus kalbama apie vidaus bei išorės grėsmes ir laukiančius naujus iššūkius“, – galimas kalbos temas bandė nuspėti M.Zalensas.

D.Grybauskaitės Naujųjų metų sveikinimo kalba tradiciškai bus transliuojama prieš pat vidurnaktį per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.