B.Vėsaitė užsimojo ženklinti alkoholikus „kaimo zombius“

Seimo narė Birutė Vėsaitė užsimojo ženklinti alkoholikus smurtautojus. Socialdemokratės nuomone, tik kardinaliomis priemonėmis pavyks pažaboti siaubingą smurtą artimoje aplinkoje. Savo idėją B.Vėsaitė išdėstė savo „Facebook“ paskyroje.

Seimo narė Birutė Vėsaitė užsimojo ženklinti alkoholikus smurtautojus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo narė Birutė Vėsaitė užsimojo ženklinti alkoholikus smurtautojus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 2:39 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:47 PM

„Nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojo privalomas gyvūnų ženklinimas. Įvykusių tragedijų akivaizdoje, neprošal būtų pagalvoti ir apie privalomą savo artimiesiems bei aplinkai pavojų keliančių asmenų „ženklinimą“ bei nuolatinį sekimą. Protu nesuvokiami nusikaltimai reikalauja imtis radikalių priemonių.

Anot jos, kraupi tragedija galėjo būti sustabdyta ir tuo atveju, jei būtų labiau išplėtota su smurtine aplinka susiduriančių moterų konsultavimo ir mokymo sistema. B.Vėsaitė pabrėžė, kad nuolat smurtą patirianti keturių vaikų mama Kėdainių rajone nežinojo nei kaip gelbėtis, nei kur dėtis, alkoholinės psichozės apimtam vyrui pradėjus siautėti.

„Kodėl gi ne? Bent jau kaimo žmonėms. Mieste moterys turi bent jau kur pasislėpti. Yra krizių centrai ir taip toliau, o kaime belieka miškas? Techniškai dar nėra apgalvota, bet jau vien psichologiškai būtų naudinga. Pavyzdžiui, nešioti apyrankes“, – sakė B.Vėsaitė.

Anot Seimo narės, reikėtų šviesti moteris, kad jos neslėptų, jog yra mušamos. 

„Kaime tiek tų zombių. Ir ne vien kaime. Vargu ar ką padarysime. Ši karta, aš pasakysiu, jau prarasta. Jeigu 35 m. prageria visas vaikų pašalpas – ką ten išaiškinsi?“, – sakė B.Vėsaitė. 

B.Vėsaitė pabrėžė ir tai, kad tragedija taip pat yra ir nepakankamai atsakingo institucijų darbo pavyzdys – pavojų keliantis vaikžudžio elgesys iki tol prasprūsdavo tiek pro seniūno, tiek pro socialinių darbuotojų akiratį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.