Pietūs: po trijų patiekalų – trys užduotys

Pridalijo užduočių ir pamokymų, iš kurių svarbiausias – „nenuslysti į populizmo liūną“. Tokie parodomojo prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimo su šešioliktosios Vyriausybės nariais akcentai, rašo „Lietuvos rytas“.

Prezidentūros surengtuose darbo pietuose dalyvavo šalies vadovė D.Grybauskaitė su savo patarėjais ir Vyriausybės nariai.<br>R.Dačkaus (Prezidentūra) nuotr.
Prezidentūros surengtuose darbo pietuose dalyvavo šalies vadovė D.Grybauskaitė su savo patarėjais ir Vyriausybės nariai.<br>R.Dačkaus (Prezidentūra) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

2016-01-19 06:33, atnaujinta 2017-06-10 19:10

Vakar visas ministrų kabinetas su premjeru Algirdu Butkevičiumi priešakyje svečiavosi Prezidentūroje, kur D.Grybauskaitė politikus pakvietė pietų.

Skelbta, kad šio renginio tikslas – pasikalbėti apie laukiančius 2016-ųjų darbus ir iššūkius. Tačiau iš tiesų D.Grybauskaitė stengėsi kuo įtikinamiau parodyti, kas vadovauja valstybei, tad ji išvardijo pagrindines užduotis, kurias Vyriausybė turi įgyvendinti per paskutinius savo kadencijos metus.

Kai kurių pietų dalyvių teigimu, pokalbis prie stalo vyko iš esmės ramiai.

Šalies vadovė kiek griežčiau kalbėjo tik tuomet, kai įspėjo kai kurias ministerijas ir ministrus (buvo galima suprasti – Darbo partijos atstovus) pernelyg nesireklamuoti vieniems nuvertus didelius kalnus.

Pietautojams buvo patiekti trys patiekalai – otų ir lašišų suktinukai su špinatais, veršiena su baravykais ir šokolado putėsiai su riešutų ir garintos kavos padažu.

Maistą politikai užsigėrė vandeniu. Kaip vėliau juokaujamu tonu pareiškė D.Grybauskaitė, taip norėta parodyti, jog valstybės ketinimai skelbti žūtbūtinę kovą su alkoholizmu yra rimti.

Sutapimas ar ne, tačiau po trijų patiekalų pietų su premjeru nuėjusi susitikti su žurnalistais prezidentė nurodė tris blokus užduočių, numatytų Vyriausybei, – juos išvardijo skaitydama iš anksto parengtą tekstą.

Pirmasis blokas – užduotys, susijusios su blogėjančia globalia ekonomine ir saugumo situacija.

Antrasis – kova su vidaus socialiniais sopuliais – tarp jų smurtu ir alkoholizmu. Kalbėdama apie šias problemas šalies vadovė paskelbė šūkį: „Lietuva – be vaikų globos namų.“

Pasak D.Grybauskaitės, Vyriausybė taip pat privalės mažinti socialinę atskirtį ir didinti užimtumą.

Beje, linkėdama ministrų kabinetui prieš Seimo rinkimus nepasiduoti pigiai reklamai ir populizmui, šalies vadovė čia pat ragino didinti pensijas.

Pagaliau trečiasis prezidentės nurodymas Vyriausybei – didinti ne tik išorinį, bet ir vidaus saugumą, be kita ko, tinkamai finansuoti vidaus reikalų sistemą, kovoti su korupcija.

D.Grybauskaitė dar priekaištaudama priminė, kad Lietuva iš Baltijos šalių vis dar mažiausią BVP dalį perskirsto per biudžetą.

Stengdamasi pabrėžti, kad būsimieji rinkimai valdantiesiems neturėtų temdyti proto, prezidentė net juos ramino, piešdama gana miglotas perspektyvas: „Greičiausiai didelė dalis jūsų, kaip matyti iš dabartinių statistikos duomenų, gali ir likti valdančiojoje daugumoje.“

Tuo metu A.Butkevičius dėkojo D.Grybauskaitei už svetingą priėmimą, linkėjimus, o skaitydamas iš anksto parengtą tekstą žadėjo, kad Vyriausybė tęs tą pačią politiką, kuri pasirodė sėkminga.

„Aišku, daug dėmesio šiais metais ir toliau bus skiriama užsienio investicijoms skatinti.

Taip pat bus toliau aktyviai dirbama dėl eksporto skatinimo į mūsų numatytas dešimt pasirinktų krypčių, kurios yra patvirtintos.

Manau, kad prie verslo aplinkos gerinimo prisidės ir tęsiamos viešojo valdymo pertvarkos“, – vardijo premjeras.

Vyriausybės vadovas taip pat pabrėžė, kad valdžia itin rūpinsis inovacijų ir modernių technologijų diegimu, o tai bus naujas mūsų ekonomikos plėtros variklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kuo baigsis V. Blinkevičiūtės žaidimas su rinkėjais?