Prezidentė: „Nėra dokumentų – nėra prieglobsčio“

Apie nelegalią migraciją net nėra

„Daug sunkiau ir brangiau yra integruoti žmones Europos viduje, negu jiems padėti jų šalyje arba arti savo šalies“, – teigė prezidentė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
„Daug sunkiau ir brangiau yra integruoti žmones Europos viduje, negu jiems padėti jų šalyje arba arti savo šalies“, – teigė prezidentė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 6:35 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:04 AM

„Tokie principai turi būti įgyvendinti, jie teisėti, korektiški. (...) Būtina griežtinti patikros taisykles. Jeigu reikia dvejų metų, kad būtų užtikrintas mūsų, Europos piliečių, visų mūsų šalių, saugumas, tai turi būti prioritetas.

Negalima aukoti savo šalių žmonių saugumo dėl tų žmonių, kurie atvyksta be dokumentų, neaišku iš kur ir nenori, pavyzdžiui, bendradarbiauti arba integruotis, nesilaiko mūsų įstatymų ir vykdo nusikalstamas veikas“, – ketvirtadienį LRT Radijui sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, „be jokios abejonės, reikia dirbti su trečiosiomis šalimis: Turkija, Afrikos valstybėmis. Reikia padėti joms, palapinių miesteliams šalia kritinių zonų, žmonėms, kad jiems nereikėtų rizikuoti ir vykti į Europą.

Reikia daryti įtaką taikos derybų procesui Sirijoje ir kitose šalyse, kad nebūtų konfliktų, skurdo ir bado. (...) Daug sunkiau ir brangiau integruoti žmones Europos viduje, negu jiems padėti jų šalyje arba arti jų šalies. (...)

Tai oficiali Lietuvos pozicija. Daugelio mūsų kaimynių pozicija panaši“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.