Būsimų pirmokų tėvai dėl pageidaujamos mokytojos budėjo pernakt

Ji neslėpė, jog tėvų nepageidaujamos pedagogės žino jų požiūrį.

Keliolika kalvarijiečių naktį į pirmadienį budėjo automobiliuose prie gimnazijos, kad rytą užrašytų savo vaikus, būsimus pirmokus, pas pageidaujamą pedagogę.<br>Skaitytojo nuotr.
Keliolika kalvarijiečių naktį į pirmadienį budėjo automobiliuose prie gimnazijos, kad rytą užrašytų savo vaikus, būsimus pirmokus, pas pageidaujamą pedagogę.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2016-02-01 10:12, atnaujinta 2017-06-09 15:49

Kalvarijos gimnazija iš anksto paskelbė, jog būsimų pirmokų tėvų prašymus priims nuo vasario 1-osios iki gegužės pabaigos.

„Pirmadienį atėjau į darbą prieš aštuntą ir prie raštinės mačiau stovintį būrį tėvų. Per pusvalandį buvo priimti 33 prašymai“, – sakė gimnazijos direktorė Dijana Kavaliauskienė.

Sekmadienį vakare prie gimnazijos automobilyje budinti viena būsimo pirmokėlio motina teigė, jog vaikus galima užrašyti pas tris mokytojas, tačiau ji ir kiti naktį prie mokyklos leidžiantys tėvai, pageidauja, kad jų vaikus mokytų pati geriausia.

„Į jos klasę bus priimti 24 pirmokai, o iš viso yra 60 vaikų. Gal čia mūsų, tėvų, išmislas, bet mes nenorime pas kitas rašytis. Ne lauke stovime, sėdime mašinose, neilgai liko laukti – tik trylika valandų“, – kalbėjo kalvarijietė.

Kita moteris piktinosi, jog gimnazijos direktorė nieko nedaro, kad pakeistų mokytojus, kuriais nepasitiki tėvai.

Būsimo pirmoko motina pasakojo, jog prieš kurį laiką tėvai kreipėsi į savivaldybę dėl neva prastai vertinamų mokytojų, tačiau jiems buvo atsakyta, kad nėra už ką atleisti tų pedagogių, apie kurias tėvai yra blogos nuomonės.

Prieš ketverius metus gimnazijai pradėjusi vadovauti Dijana Kavaliauskienė teigė, jog anei vienas tėvas į akis nepasakė kokių nors pretenzijų.

„Kalbų ir gandų visokių girdėjau, tačiau neketinu jų komentuoti. Prieš kurį laiką mokykloje organizavome susirinkimą, į kurį pakvietėme būsimų pirmokų tėvus ir mokytojas.

Jos prisistatė, pasakojo kaip dirbs. Tėvai šioms mokytojoms neuždavė jokių klausimų, neišsakė pretenzijų.

Visos trys pedagogės yra kvalifikuotos, yra vyresniosios mokytojos, ne pensininkės, neturi jokių nuobaudų, nuolat tobulinasi, dalyvauja įvairiuose seminaruose. Visų jų mokiniai baigia keturias klases“, – teigė gimnazijos direktorė.

Ji neslėpė, jog tėvų nepageidaujamos pedagogės žino jų požiūrį.

Kalvarijos savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėja Danutė Lisauskienė sakė, jog ji iš tėvų nesulaukė jokių įrodymų dėl esą prasto mokytojų darbo.

„Penkiolika metų tėvai kasmet, kai paskelbiamas prašymų priėmimas, stovi per naktį prie gimnazijos. Vienais metais pagal tėvų nuomonę buvusi gera mokytoja, po kelerių metų, žiūrėk, jau tampa bloga.

Kai kurie tėvai kreipiasi į įvairius pažįstamus, kad užrašytų vaiką pas pageidaujamą mokytoją, tačiau visiems pasakiau, jog nebus jokio protegavimo, – man visi vienodi“, – tvirtino švietimo ir ugdymo skyriaus vedėja D.Lisauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.