Liudytojo poilsis: juoktis ar verkti?

Kentėti iki galo ar pasikeisti bilietus ir sugrįžti? Eiti į paplūdimį, o gal jau rašyti atsistatydinimo pareiškimą? Su žmona poilsiaujančiam premjerui saulę užtemdė žinios iš apniukusios Lietuvos. Pirmiausia buvo pranešta apie atlapaširdę sveikatos apsaugos ministrę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 6:41 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:11 AM

Išgirdęs, kad ji ne tiktai viešai kalba apie pačios duotą kyšį, bet dar ir buvo STT apklausta kaip liudytoja, A.Butkevičius primygtinai patarė jai palikti šį postą.

Bet blogos žinios po vieną nevaikšto. Specialiųjų tyrimų tarnyba toliau gadina atostogas: sako, jau ir pats premjeras dabar turės eiti liudyti, visai kaip R.Šalaševičiūtė, kuriai po panašaus nutikimo buvo patarta atsisveikinti su ministerija. Dėl šventos ramybės – juk artėja rinkimai.

Apklausti premjerą – irgi kažkaip kvepia rinkimais. Apklausti dėl to, kad valdžia kažkokį dokumentą priėmė (o gal tikrai reikalingą žmonėms?). O jeigu taip dėl kiekvieno Vyriausybės nutarimo? Kada tuomet premjerui dirbti ir atostogauti?

Ir premjero, ir ministrės statusas bylose – tas pats. Liudytojai. Kitaip sakant, tie, kurie gal ką nors yra girdėję.

Tačiau ką tuomet daryti aplinkos ministrui K.Trečiokui, kurį STT kviečiasi jau kaip specialųjį liudytoją. Paprastai tariant, tą, kuris ne tik galbūt ką nors girdėjo, bet ir galbūt ką nors veikė.

Atostogos – metas, kai gali bent kiek atsipūsti nuo kasdienio purvo,  išvėdinti galvą, kad į viską galėtum žvelgti ramiau.   Tiesa, premjeras apie vadinamąją Vijūnėlės dvaro Druskininkuose bylą ir iki atostogų kalbėjo kvatodamas: „Man tai jau sukelia juoką, o jei jau sukelia juoką, tai kai kada jau logiškai minčiai nebėra vietos.“

Bet paskutinė šiose istorijose, ko gero, vėl juoksis Dalia Grybauskaitė. Bepigu jai: ilsėtis niekada nevažiuoja, tad nuotaikos per atostogas niekas nesugadins. Be to, Lietuvoje dar neatsirado tokio STT agento, kuris drįstų ją iškviesti į apklausą. Netgi jei prezidentė vėl pripaistytų apie kokį nors kyšį, kurio buvo reikalaujama iš jos globotinių.

Gal dar prisimenate Kaišiadorių teisėjos E.Dambrauskienės istoriją, kurią numarino ta pati STT? Arba apsimesti, kad nieko nežino apie savo patarėjos D.Ulbinaitės nutekintą slaptą pažymą. Apie kokias prezidentės apklausas, ponai, jūs kalbate? Yra ir be jos kam į jas vaikščioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.