Prezidentė neigia R.Malinausko žodžius dėl LSDP pirmininko posto

Prezidentūra neneigia, kad

Praėjusią savaitę R. Malinauskas LRT laidoje „Teisė žinoti“ teigė, kad D. Grybauskaitė jam yra siūliusi tapti Socialdemokratų (LSDP) partijos pirmininku ir kandidatuoti Prezidento rinkimuose.<br>M. Patašiaus nuotr.
Praėjusią savaitę R. Malinauskas LRT laidoje „Teisė žinoti“ teigė, kad D. Grybauskaitė jam yra siūliusi tapti Socialdemokratų (LSDP) partijos pirmininku ir kandidatuoti Prezidento rinkimuose.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-23 07:48, atnaujinta 2017-06-06 23:40

„Dar prieš 2012 m. rinkimus (...) toks pokalbis yra buvęs. Prezidentė bendrame pokalbyje domėjosi, kas laimėjimo atveju galėtų užimti Ministro Pirmininko postą. Bet (...) nebuvo nežinoma, nei kas laimės, nei kokios aplinkybės“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimas Mindaugas Lingė.

Praėjusią savaitę R. Malinauskas LRT laidoje „Teisė žinoti“ teigė, kad D. Grybauskaitė jam yra siūliusi tapti Socialdemokratų (LSDP) partijos pirmininku ir kandidatuoti Prezidento rinkimuose.

„LSDP pirmininką renka ne Prezidentė, o LSDP nariai. Tam tikros spekuliacijos dėl to siūlymo atrodo tiesiog absurdiškos“, – R. Malinausko žodžius komentavo M. Lingė.

Anot jo, šiuo metu tokio pokalbio negalėtų būti, po to, kai išryškėjo Druskininkų mero veiklos metodai.

Prieš keletą metų, M. Lingės teigimu,  prezidentė matė R.Malinausko organizuotumą, vadybinius gebėjimus, bet gal nebuvo taip ryškiai matomi tam tikri Druskininkų mero veiklos metodai:

„Ar galima bet kokiomis priemonėmis (veikti), ar yra ribos, ar yra įstatymai, visiems lygi situacija, ar sprendimai priimami vadovaujantis nomenklatūrinėms tradicijoms, protekcionizmo, įtakos dalykus pasitelkiant“.

Pasak M, Lingės, vadinamojo Vijūnėlės dvaro situacija, prezidentės požiūriu, „tikrai labai bloga“.

„Tai demaskuoja labai daug ydingų metodų, kaip organizuojami įvairūs reikalai, kaip tvarkomi viešieji reikalai, visų gyventojų už biudžetinius pinigus... ir kaip į viešumą iškyla tam tikros istorijos, kurios tikrai neprideda pasitikėjimo, nei didina pačios politinės sistemos reputaciją“, – kalbėjo M.Lingė.

Praėjusią savaitę LRT laidoje „Teisė žinoti“ Druskininkų meras R.Malinauskas pripažino, jog yra kalbėjęs su prezidente apie tai, jog jis galėtų būti naujasis socialdemokratų vadovas, kuris galbūt vėliau galėtų dalyvauti ir prezidento rinkimuose.

„Aš nepaneigsiu, kad toks pokalbis buvo, bet aš nematau savęs didžiojoje politikoje. Esu per daug tiesmukiškas, esu per daug atviras, esu per daug karštas“, – sakė R. Malinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.