Streikuojantiems Klaipėdos mokytojams nebemokės atlyginimų

Streikuojantiems Klaipėdos mokytojams nuo kitos savaitės nebebus mokamas darbo užmokestis. Taip pareiškė uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Klaipėdoje streikuoja pusė visų švietimo įstaigų.<br>Archyvo nuotr.
Klaipėdoje streikuoja pusė visų švietimo įstaigų.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 5:58 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:00 AM

Pedagogus neraminančios mintys buvo išsakytos jo susitikime su Klaipėdos miesto švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovais, kuriame buvo aptarta streiko eiga ir perspektyvos.

Šiuo metu Klaipėdoje streikuoja 28 švietimo įstaigos – tai sudaro 50 proc. visų uostamiesčio įstaigų.

Profesinės sąjungos atstovai informavo, kad mokytojų streikas vyks ir visą ateinančią savaitę.

„Lietuvoje iš viso streikuoja 10 proc. švietimo įstaigų, Klaipėdoje – net 50 proc. Todėl prašome Profesinės sąjungos atstovų solidarizuotis su miestiečiais, kurių vaikų ugdymas šiuo metu nutrauktas, ir sumažinti streiko apimtis. Net pusė Klaipėdos vaikų dabar nelanko mokyklų, prašome, kad mokytojai vis dėlto atsižvelgtų ir į moksleivių interesus,“ – sakė S.Budinas.

Profesinės sąjungos atstovų teigimu, mažinti streiko apimčių neplanuojama. Pasak jų, ugdymo procesas visiškai nutrauktas nėra – abiturientams mokytojai teikia nuotolines konsultacijas, mokiniams yra nurodę užduotis, kurias jie gali atlikti savarankiškai, o kai moksleiviai vyksta į renginius – dažniausiai tai yra įvairios olimpiados – laikinai nutraukia streiką ir vyksta kartu. Taip pat neįvykusias pamokas numatoma kompensuoti netradicinio ugdymo dienų sąskaita.

Tačiau mokytojai neneigė, kad nepaisant viso to, ugdymo procesą po streiko teks intensyvinti.

S.Budino teigimu, streikas yra demokratijos išraiška ir savivaldybė prisiėmė dalį įsipareigojimų. Iki šiol streikuojantys mokytojai gavo visą darbo užmokestį. Kadangi streikas tęsiasi ir toliau, norima, kad įsipareigojimus bei atsakomybę prisiimtų ir streikuojanti pusė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.