Seimas svarstys pataisas, kad girtuokliai negautų pašalpų

Seimas antradienį ėmėsi

Seimas antradienį ėmėsi svarstyti pataisas, kurios nuo liepos leistų girtaujantiems šalies gyventojams neskirti socialinės paramos ir nemokėti bedarbio pašalpų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimas antradienį ėmėsi svarstyti pataisas, kurios nuo liepos leistų girtaujantiems šalies gyventojams neskirti socialinės paramos ir nemokėti bedarbio pašalpų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2016, 6:22 PM, atnaujinta May 28, 2017, 9:06 AM

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo bei Nedarbo socialinio draudimo įstatymo pakeitimais nuo liepos girtaujantiems asmenims siūloma ne tik neskirti piniginės socialinės paramos ar nedarbo išmokos, bet ir nutraukti jau paskirtų išmokų mokėjimą, nustačius, kad jie girtauja.

Pataisos numato, kad tokios sankcijos būtų taikomos per du mėnesius iki kreipimosi dėl paramos dienos nustačius, kad vienas iš jos prašančios šeimos narių ar vienas gyvenantis asmuo buvo neblaivus.

Pataisoms pritarta už balsavus 22 Seimo nariams, prieš – vienam, 17 susilaikius, jas toliau svarstys Seimo komitetai. Pataisas inicijuoja Ekonomikos komiteto vadovas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir konservatorius Dainius Kreivys.

Šias pataisas yra sukritikavęs parlamento Teisės departamentas, teigiantis, kad jas gali būti sunku įgyvendinti, nes neaišku, kas ir kokia tvarka turi konstatuoti faktą, kad socialinę paramą gaunantis žmogus buvo neblaivus.

Seimo teisininkai taip pat kelia klausimą, kodėl išskiriami tik asmenys, kuriems būtų nustatytas neblaivumas, nes piniginę paramą ir kompensacijas galimai ne pagal paskirtį galėtų naudoti ir kiti socialinę riziką patiriantys gyventojai, pavyzdžiui, piktnaudžiaujantys psichotropinėmis medžiagomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.