Klaipėdos politikų frakcija – už jūros šventę be alaus

Jūros šventes reikia švęsti be alaus. Tokių naujovių siūlo kai kurie Klaipėdos politikai baimindamiesi, kad jūros šventės tampa alaus gėrimo šventėmis.

Tokie vaizdai piktina kai kuriuos uostamiesčio politikus.<br>N.Puteikienės nuotr.
Tokie vaizdai piktina kai kuriuos uostamiesčio politikus.<br>N.Puteikienės nuotr.
Jūros ar alaus gėrimo šventė?<br>N.Puteikienės nuotr.
Jūros ar alaus gėrimo šventė?<br>N.Puteikienės nuotr.
Jūros ar alaus gėrimo šventė?<br>N.Puteikienės nuotr.
Jūros ar alaus gėrimo šventė?<br>N.Puteikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Apr 29, 2016, 8:32 AM, atnaujinta May 27, 2017, 6:18 AM

Kitaip manantys atremia, kad per didžiąsias uostamiesčio šventes alaus išgeriama ne taip jau daug, o nusikaltimų užfiksuojama tiek pat, kiek ir eilinį vasaros savaitgalį.

Klaipėdos savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos nariai svarstė, kaip sumažinti svaigalų vartojimą per miesto šventes.

Jūros šventes organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Romando Žiubrio teigimu, per jūros šventę parduodama maždaug 50 tonų alaus. Manoma, kad tą savaitgalį daugybėje renginių dalyvauja 300-400tūkstančių žmonių. Vadinasi, per tris savaitgalio dienas vienas jų išgeria apie pusę litro alaus.

Šventės dienomis taikomi apribojimai: galima prekiauti tik alkoholiu plastikinėje taroje. Svaigalus draudžiama pardavinėti šalia vaikų žaidimo aikštelių.

Kažin ar situacija pasikeistų uždraudus prekybą alumi šventės teritorijoje: norintys išgerti apsirūpins alkoholiu iš anksto, leis laiką kavinėse ir baruose.

Be to, už licencijas prekybai alkoholiu per jūros šventę verslininkai savivaldybės biudžetą papildo didele pinigų suma.

Tačiau tarybos narė Nika Puteikienė nusiteikusi kovingai. Jai atrodo nesuderinamos diskusijos apie privalomą gydymą nuo alkoholizmo ir nenoras riboti svaigalų pardavimo.

Politikė su savo frakcijos nariais žada teikti miesto tarybai siūlymą riboti prekybą alkoholiu.

„Siūlau uždrausti papildomų prekybos alkoholiu vietų atsiradimą Jūros šventės ir visų renginių, kuriems naudojamas bent vienas euras viešųjų lėšų: savivaldybės, Kultūros tarybos ar ministerijų biudžeto. Tą patį draudimą siūlysim taikyti ir reprezentaciniams festivaliams (tarp jų – ir mero žmonos Džiazo festivaliai) bei renginiams, kuriuose dalyvauja nepilnamečiai.

Puikiai suprantu, kad tokiame alaus brogos gaivinamame mieste, kaip Klaipėda, šiam sprendimui valdančioji dauguma nebus palankiai nusiteikusi. Nežiūrint to, frakcija „Puteikis Plius“ rengia sprendimą, kuris draustų naujų prekybos vietų atsiradimą minėtų renginių uostamiestyje metu. Esu tikra, kad reikia pradėti kalbėti ir Klaipėdoje apie blaivią sąmonę šiandien, tikintis, kad bent po kelių metų politikai supras, kad renginys negali tapti dar viena alkoholio pardavimo galimybe. Jeigu būčiau meras, uždrausčiau steigtis naujoms alkoholio pardavimo vietoms bent pusės kilometru spinduliu aplink Rotušę. Nes nuo mero kabineto iki liūdnai pagarsėjusio „Kiss“ baro, iš kurio paryčiais išėjęs jaunuolis nuskendo Pilies uostelyje – tik 20 metrų“. – sako N.Puteikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.