Prezidentė galės pasistatyti namą savo sklype?

Žemės sklypus Vilniaus rajono

Prezidentė galės pasistatyti namą savo sklype Pašiliuose.<br>D. Umbraso nuotr.
Prezidentė galės pasistatyti namą savo sklype Pašiliuose.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 10:59 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:36 PM

Anot bendrovės, statyba šiuo metu minėtoje Pašilių kaimo teritorijoje – galima, nes specialiųjų žemės sklypo naudojimo sąlygų nėra, o atgaline data jos taip pat negali būti taikomos.

Bendrovė išplatintame pranešime spaudai pažymi, kad Vyriausybės 1992 metų gegužės 12 d. nutarime sakoma, jog specialiosios sąlygos žemės sklypams turi būti įregistruotos nekilnojamojo turto registre ir nekilnojamojo turto kadastre.

Vis dėlto Pašilių kaime bendrovės „Forteka“ esantiems sklypams tokios specialiosios sąlygos nei minėtame registre, nei kadastre nėra numatytos, o specialiosios sąlygos negali būti taikomos atgaline data ir negali būti nustatomos anksčiau suformuotiems žemės sklypams, teigiama pranešime.

Dar 2006 m. Pašilių bendruomenė, sužinojusi, jog jų gyvenamųjų teritorijų pašonėje tuomet buvo ketinama įrengti ir eksploatuoti žvyro karjerą, surinkusi parašus, kreipėsi į įvairias institucijas, siekdama apginti savo interesus bei priminti, kad karjeras greta jų namų būtų įrengiamas nelegaliai.

„Vietos gyventojų balsas tuomet buvo išgirstas ir žvyro karjero įrengimui kelią jie užkirto, o aplinkinėse teritorijose toliau vyko žemės sklypų formavimas savininkams, kuriems buvo atkuriamos teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą bei kitiems asmenims. Kodėl po dešimtmečio vėl bandoma eskaluoti, atrodytų, užbaigtą temą, mums lieka tik spėlioti“, – teigė nekilnojamojo turto srityje besispecializuojantis advokatas Deivis Valiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.