Jei užsinori, kyšis pavirsta parama

Nori išsisukti – viską supainiok ir dar dėl visko apkaltink žiniasklaidą. Šia deimantine dažno politiko taisykle vadovaujasi ir aukščiausia politinio elito viršūnė Prezidentūra.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-12 06:31, atnaujinta 2017-05-25 22:08

Istorija, kurią įplieskė pati prezidentė D.Grybauskaitė, jau virto džiunglėmis.

Pernai rudenį Seimo valdybai šalies vadovė išrėžė, kad jos teiktai, bet parlamente nepatvirtintai kandidatei į generalinius prokurorus E.Dambrauskienei buvo siūlyta „išsipirkti“ postą.

Aišku, tai buvo vienas iš daugelio prezidentės žingsnių spaudžiant Seimo daugumą, kita vertus, vaizduojant parlamentarus kaip įtarimų keliančius veikėjus.

Bet šiuo atveju atsirado proga prigriebti ir pačią D.Grybauskaitę, įpratusią švaistytis įvairiomis pažymomis, netgi mistinėmis. Tai ir padarė Seimo narys P.Urbšys, dėl išpirkos istorijos, kaip galimo nusikaltimo, kreipęsis į teisėsaugą.

Tyrimas, kaip ir reikėjo laukti, teisėsaugai ir ją varinėti įpratusiai Prezidentūrai virto karšta bulve užantyje. Jau sunku suskaičiuoti, kiek kartų jis buvo nutrauktas, o po to vėl atgaivintas, tada vėl nutrauktas.

Visi, tarp jų ir E.Dambrauskienė, tik spėjo klapsėti akimis.

Bet vieną juokingiausių manevrų šioje tragikomedijoje atliko prezidentės patarėja teisės klausimais R.Svetikaitė – apklausiama šių metų pradžioje ji atskleidė, kad žinia apie „posto išsipirkimą“ atsirado po dviejų telefono trumpųjų žinučių.

Mat kai Seimas atmetė E.Dambrauskienės kandidatūrą, prezidentė su svita buvo JAV, ir R.Svetikaitė atmestajai pasiuntė trumpąją žinutę, į kurią ši atsakė, kad jai buvo siūloma „parama“.

Ką gi tai reiškia, niekas taip ir nesuprato.

Štai kaip pakrypo šis detektyvas! Pasirodo, Seimo kyšininkai greičiausiai patys siūlė sumokėti E.Dambrauskienei, kad tik ji taptų generaline prokurore, o dėl viso kito yra kalti žurnalistai, viską išvertę priešingai. Įdomu, koks bus istorijos tęsinys?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.