Buvęs Pakruojo vicemeras lieka nuteistas už piktnaudžiavimą

Aukščiausiasis Teismas

Bylos duomenimis, R. Medzveckas iš Lygumų žemės ūkio bendrovės pirmininko neatlygintinai gavo 251 kvadratinių metrų stogo dangos.<br>R.Vitkaus nuotr. iš archyvo
Bylos duomenimis, R. Medzveckas iš Lygumų žemės ūkio bendrovės pirmininko neatlygintinai gavo 251 kvadratinių metrų stogo dangos.<br>R.Vitkaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-18 14:30, atnaujinta 2017-05-25 04:40

Teismas pažymėjo, kad nagrinėjant šią baudžiamąją bylą esminių baudžiamojo proceso įstatymo reikalavimų pažeidimų nepadaryta, baudžiamasis įstatymas pritaikytas tinkamai, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pernai lapkričio 27 dienos nuosprendžiu Apeliacinis teismas jam buvo skyręs 6,4 tūkst. eurų baudą.

Pagal nuosprendį buvęs vicemeras trejus metus negalės būti išrinktas ar paskirtas į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Teismo sprendimu nuteistasis turės sumokėti konfiskuotino turto (stogo dangos su priedais) vertę pinigais – beveik 3,3 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, R. Medzveckas iš Lygumų žemės ūkio bendrovės pirmininko neatlygintinai gavo 251 kvadratinių metrų stogo dangos. Šią 3259 eurų vertės stogo dangą vicemeras panaudojo savo namo remontui. Už tai vicemeras pasirūpino, kad būtų pritarta šio asmens bendrovės pateiktam projektui. 2012 metų pabaigoje R. Medzveckas iš šio asmens gavo kelias tonas šiaudų granulių, kurias vicemeras paprašė jam atvežti tarnybiniu transportu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.