V.P.Andriukaitis pristato Komisijos rekomendacijas Lietuvai

Už sveikatą ir maisto saugą

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Vytenis Povilas Andriukaitis penktadienį Vilniuje pristatys Lietuvai skirtas EK rekomendacijas.<br>T. Bauro nuotr.
Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Vytenis Povilas Andriukaitis penktadienį Vilniuje pristatys Lietuvai skirtas EK rekomendacijas.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-20 07:00, atnaujinta 2017-05-24 23:54

V.P.Andriukaitis EK rekomendacijas Lietuvai aptars su premjeru Algirdu Butkevičiumi, finansų, švietimo ir mokslo, sveikatos apsaugos ministrais Rimantu Šadžiumi, Audrone Pitrėniene ir Juru Požela, pristatys Seimo Europos reikalų komitetui.

Su premjeru eurokomisaras taip pat aptars Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės saugumo klausimus, Baltijos šalių elektros tinklų sujungimą su kontinentinės Europos elektros tinklais ir padėtį pieno rinkoje, su sveikatos apsaugos ministru – 2017 metų pradžioje Vilniuje planuojamą Europos referencijos centrų tinklo konferenciją ir e.sveikatos iniciatyvas.

V.P.Andriukaitis taip pat susitiks su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene, su kuria aptars padėtį pieno rinkoje ir afrikinio kiaulių maro padėtį.

Trečiadienį paskelbtose EK rekomendacijose Lietuvai nurodoma, kad šalis turėtų spręsti darbo rinkos problemas, konkrečiai mažėjančią darbingo amžiaus gyventojų skaičiaus problemą, taip pat gerinti inovacijų politikos koordinavimą ir skatinti technologijų kūrimą bei jų įsisavinimą.

Siekiant padidinti našumą, EK pirmą kartą Lietuvai rekomendavo gerinti naujų technologijų diegimą ir įsisavinimą visuose ekonomikos sektoriuose, gerinti inovacijų politikos koordinavimą ir skatinti privačias investicijas, be kita ko, plėtojant alternatyvius finansavimo šaltinius.

Komisija taip pat ragina Lietuvą investuoto į žmogiškąjį kapitalą, spręsti kvalifikuoto darbuotojų trūkumo problemas: didinti švietimo sistemos atitiktį darbo rinkos poreikiams, gerinti mokymo kokybę, taikyti aktyvesnes darbo rinkos politikos priemones ir skatinti suaugusiųjų mokymąsi.

Šaliai taip pat rekomenduota didinti socialinio dialogo mechanizmų vaidmenį ir gerinti sveikatos priežiūros sistemos rezultatus: ambulatorinę priežiūrą, ligų prevenciją ir sveikatos ugdymą. Būtina pagerinti nedarbo ir šalpos išmokų aprėptį ir adekvatumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?