Teta už jūrų. O ko nori jos rinkėjas?

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo metiniame pranešime, kuris iš esmės buvo skirtas dabartinę valdžią sumaišyti su žemėmis, itin aiškiai parodė, jog šalies vadovė toliau be stabdžių sieks, kad po rinkimų valdančioji dauguma pasikeistų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-15 08:08, atnaujinta 2017-05-21 17:33

Taigi, žvelgiant iš S.Daukanto aikštės, valdžioje neturėtų likti ne tiktai „darbiečių“ su „tvarkiečiais“, bet ir vis dar populiariausios šalies politinės jėgos socialdemokratų, o geriausia būtų, kad Seime ir Vyriausybėje karaliautų konservatoriai, liberalai, dar „žalieji valstiečiai“.

Visos šios trys jėgos, akivaizdu, ne tik neturi nieko prieš tokį planą, bet ir pačios laiko jį pagrindiniu.

Atotrūkis tarp visų rinkimų dalyvių greičiausiai bus labai nedidelis, tad tai, į kurią pusę pakryps svorio centras, gali lemti net gana nedidelis būrys rinkėjų.

Vadinasi, gali būti svarbūs balsai publikos, kuri prieš ketverius metus slūgstant violetinės isterijos bangai į Seimą išrinko „Drąsos kelią“ su nesėkmingai gintos Mergaitės Teta. Daugiamandatėje apygardoje už šią „partiją“ balsavo beveik 110 tūkst. rinkėjų.

Bet tas išrinktas politinis vaiduoklis greitai išnyko, o bene vienintelis jo pėdsakas – tebesitęsiantys teismai ir iš biudžeto nežinia kam sumokėtos dotacijos.

Bet tie rinkėjai neišnyko. Kur link jie pasuks per rinkimus, kai nebėra Tetos? Žinoma, kad ne pas kurią nors iš „klano“ partijų ir ne pas S.Skvernelį, kurio turėtų nekęsti ne mažiau.

Ko gero, jie patrauks pas N.Puteikį. Per pastaruosius prezidento rinkimus surinkęs daugiau kaip 124 tūkst. rinkėjų balsų šis veikėjas ir dabar po savo sparnu telkia margaspalvę ir triukšmingą Mergaitės, lietuviškos žemelės gynėjų, kovotojų su Sistema ir įvairiausiais sąmokslais publiką. Kol kas telkia sėkmingai.

Tad galima spėti, kad violetinė spalva ir per būsimus rinkimus vėl bus madinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.