Lietuvoje švenčiamos Joninės

Ketvirtadienio vakarą Lietuvoje

Lietuvoje švenčiamos Joninės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje švenčiamos Joninės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje švenčiamos Joninės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje švenčiamos Joninės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 6:41 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:22 PM

Vilniaus Verkių parke vyks Lietuvių etninės kultūros draugijos organizuojama tradicinė Rasos šventė. Renginio metu bus kupoliaujama, buriama iš žolynų, skambės dainos ir sutartinės, vyks šokiai prie laužo, Nerimi bus leidžiami vainikai. Veiks žolynų kermošius, dalyvaus Botanikos instituto vaistažolių žinovės ir būrėjos iš žolynų.

Rasos bus minimos ir Kernavėje: čia vyks koncertas, aukuro uždegimo apeigos, liepsnos laužas, vyks šokiai, bus plukdomi vainikai, sveikinama tekanti saulė.

Kauniečiai Jonines švęsti kviečiami prie Nemuno – Senosios prieplaukos amfiteatre vyks koncertas, bus pinami vainikai.

Pajūryje buriuotojai galės leistis į Joninių regatą: iš Smiltynės uosto ketvirtadienio vakare išplauks jachtos, kurios, esant palankioms oro sąlygoms, plauks Nidos ir Ventės rago link. Apiplaukusios numatytą distanciją, saulei kylant jos turėtų finišuoti Smiltynėje.

Švęsti Joninių tradiciškai kvies ir Jonų bei Janinų respublika šią dieną pasiskelbianti Jonava. Miesto Joninių slėnyje vyks amatų ir sūrių kiemeliai, kuriuose bus galima įsigyti pagal įvairias receptūras pagamintų brandintų sūrių, žolynų, žemaitiško kastinio, susipažinti su vilnos vėlimu ir šukavimu, juostų pynimu, žvakių gamyba ir kitomis tautodailės tradicijomis.

Pirmą kartą Joninių šventės metu Jonavoje bus ribojama stipriojo alkoholio prekyba – jo ketvirtadienio popietę įsigyti nebus galima visoje savivaldybės teritorijoje.

Savaitgalį Rasų šventė vyks prie Platelių ežero. Penktadienį prasidėsianti šventė truks per naktį, bus sveikinami Jonai ir Janinos, pinami ir plukdomi vaikinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.