Prezidentės patarėja: „Siekiama sumažinti įtampą visuomenėje“

Seimui rengiantis šaukti neeilinę Seimo sesiją ir iš naujo apsvarstyti prezidentės vetuotą naująjį Darbo kodeksą prezidentės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė teigia, šalies vadovė tikisi, jog į jos pastabas bus atsižvelgta ir naujasis dokumentas kuo greičiau bus priimtas.

Prezidentės vyriausioji patarėja L.Antanavičienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentės vyriausioji patarėja L.Antanavičienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 8:36 AM, atnaujinta May 19, 2017, 9:27 PM

Prezidentės patarėja Žinių radijuje kalbėjo, kad seimui priėmus Darbo kodeksą į Prezidentūrą kreipėsi daugybė žmonių. Buvo vis 30 kreipimųsi iš įvairių organizacijų.

„Jokiu būdu negalima teigti, kad prezidentė pamačiusi protestuojantį jaunimą prie Vyriausybės apsisprendė vetuoti. Prezidentė vertino turinį“, – pažymėjo L.Antanavičienė.

Pasak jos, naujasis Darbo kodeksas palies kiekvieną dirbantį, todėl reikia skirti daug dėmesio jo priėmimui. Visos trys pusės – darbuotojų atstovai, darbdavių atstovai ir Vyriausybė turėjo pradėti diskusijas anksčiau.

„Pasakyti, kad žmogus nesupranta ir tai jo bėda, tai ne jo bėda. Tai mūsų bėda, nes mes neišaiškiname. Yra atsakingos institucijos, kurios ir turėjo tai padaryti“, – sakė pašnekovė.

L.Antanavičienė aiškino, kad prezidentė siekė įtvirtinti socialines nuostatas jautriausioms grupėms: „Prezidentės pasiūlytos pataisos galėtų būti vertinamos kaip kompromisinis variantas siekiant sumažinti įtampą visuomenėje. Prezidentė vetavo kai kurias nuostatas ne dėl to, kad atsistoti į pozą, o ištaisyti, kai kuriuos dalykus. Prezidentės pataisos galėtų būti gelbėjančiu situaciją kompromisiniu žingsniu“.

Prezidentės patarėja pažymėjo, jog naujojo DK reikia ir kuo greičiau. Prezidentė tikisi, kad jos pasiūlyti DB pakeitimai galėtų būti priimti ir įsigaliotų kaip numatyta, nuo 2017 metų.

Iš viso prezidentė siūlo 22 pataisas, lyginant su Seimo priimtu įstatymu. Kitą savaitę planuojama šaukti neeilinę seimo sesiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.