D.Grybauskaitės skandalą įžiebęs V.Žukas: „Prieš gamtą nepapūsi“

Žurnalistas ir dailininkas Vaidotas Žukas  pirmasis prieš dvylika metų viešai prabilo apie Dalios Grybauskaitės seksualinę orientaciją. Dėl to jam teko atsisveikinti su darbu Lietuvos radijuje. Nuo politikos nutolęs ir menui atsidavęs vyras prisiminė savo praeitį ir įvertino „darbiečio“ Vido Pociaus šią savaitę paleistą žinutę.

V.Žukas buvo pirmasis žmogus, prieš dvylika metų viešai prabilęs apie Dalios Grybauskaitės seksualinę orientaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Žukas buvo pirmasis žmogus, prieš dvylika metų viešai prabilęs apie Dalios Grybauskaitės seksualinę orientaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Pocius socialiniame tinkle pakomentavo šią nuotrauką ir sulaukė Darbo partijos vadovo V.Mazuronio pylos.<br>Prezidentūros nuotr.
V.Pocius socialiniame tinkle pakomentavo šią nuotrauką ir sulaukė Darbo partijos vadovo V.Mazuronio pylos.<br>Prezidentūros nuotr.
V.Pocius tvirtino savo noru trauktis iš Darbo partijos tikrai neketinąs.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Pocius tvirtino savo noru trauktis iš Darbo partijos tikrai neketinąs.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-07-13 18:03, atnaujinta 2017-05-18 23:25

Šis politikas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo publikacija „D.Grybauskaitė: Lietuva tvirtai remia Ukrainos žmones“, kuri buvo iliustruota nuotrauka iš pirmadienį vykusio prezidentės ir ukrainietės lakūnės Nadijos Savčenko susitikimo. Kandidatas į Seimo narius pakomentavo nuotrauką: „Kur čia Ukrainos žmonės? Labiau panašu į seksualines mažumas.“

N.Savčenko – ne viešas asmuo

„Manau, kad šitas žmogus absoliučiai ne vietoje ir netaktiškai pasielgė. Man labai nepatiko. N.Savčenko tiek iškentėjo. Absoliuti Ukrainos didvyrė, galima sakyti, pasaulio didvyrė.

Kam koks reikalas, kokių žmonės turi silpnybių ar privalumų? Visi šie dalykai yra pertekliniai. Jokių akcentų nereikia dėti. Čia kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas. Ji nėra kažkoks atsakingas viešas asmuo. Jei bus prezidentė, žurnalistai galės domėtis asmeniniu gyvenimu“, – portalui lrytas.lt sakė žurnalistas ir dailininkas V.Žukas.

2004 metais radijo laidoje „Rudens studija su Vaidotu Žuku“ žurnalistas tuometinę ES komisarę D.Grybauskaitę pavadino netradicinės seksualinės orientacijos atstove.

Tokią žinią pavadinęs vieša arba nelabai vieša paslaptimi, V.Žukas pareiškė, kad Lietuvos piliečiai privalo žinoti, kokie motyvai galėtų lemti tokios aukštos pareigūnės sprendimus. Pati D.Grybauskaitė tokį V.Žuko elgesį vadino nepadoriu, o jo žodžius – prasimanymu.

Aš nesu Tadas Blinda ir viso pasaulio nesulyginsiu. Jei kas nors nori šituos dalykus nagrinėti, tai tegul sekioja ir tyrinėja

Vaidotas Žukas

Prieš gamtą žmogus negali papūsti

- Prieš 12 metų jūs pats buvote atsidūręs panašioje situacijoje kaip dabar V.Pocius. Radijo pokalbių laidoje pasakėte, kad ES komisarė D.Grybauskaitė esą yra netradicinės seksualinės orientacijos. Kaip dabar vertinate savo poelgį?

– Tai – praėję etapai, praeitas ciklas, ir aš tikrai nenoriu knebinėtis šituose reikaluose. Kadangi aš pats buvęs žurnalistas, tai nenoriu išsižadėti reikalų ir atsakyti žurnalistams, kurie kreipiasi, bet iš tiesų kolegiškai aš manau ir prašau, kad šitie dalykai nebūtų eskaluojami.

- Suprantu, kad jūs norėtumėte tai užmiršti ir toliau ramiai gyventi?

– Ką reiškia užmiršti? Tie dalykai buvo tiriami pagal žurnalistinius principus iš trijų nepriklausomų šaltinių. Šitie duomenys buvo surinkti.

Jeigu kam nors kas nors atrodo kitaip, tai kieno koks reikalas. Pagaliau tų seksualinių mažumų pasaulio civilizacijų ir kultūrų istorijoje yra dešimtys ir šimtai, be šitokių žmonių mūsų kultūra iš tikrųjų būtų labai sekli ir labai nukentėtų.

Kartais prieš gamtą žmogus negali papūsti.

- Daug pasaulio žmonių viešai kalba apie politikų seksualinę orientaciją, tačiau Lietuvoje, išsakius nuomonę, tenka trauktis iš pareigų. Kaip manote, ar pas mus ši tema vis dar yra tabu?

– Aš nesu Tadas Blinda ir viso pasaulio nesulyginsiu. Jei kas nors nori šituos dalykus nagrinėti, tai tegul sekioja ir tyrinėja, bet man tai dvelkia skonio trūkumu.

- O jūs pats ar norite atitrūkti nuo politikos?

– Aš tikrai nenoriu atitrūkti. Tai ne dėl to, kad noriu pradingti ar rankas plautis, ar dar kažkaip. Yra tam tikras laikas kalbėti, yra laikas tylėti, yra laikas mėtyti akmenis, yra laikas juos surinkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?