Paviešintos siaubingos avarijos pakaunėje priežastys

Išaiškėjo šiurpios pakaunėje įvykusios avarijos, kurios metu kaltinimų lavina dėl galimo delsimo sujungti su policija buvo pažerta Bendrajam pagalbos centrui (BPC), priežastys. Automobilį „Mercedes-Benz“ vairavęs 36 metų vyras, įsirėžęs į vilkiką „Scania“, buvo apsvaigęs nuo narkotikų. Naujienų portalui lrytas.lt apie tai pranešė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Erika Bogusevičiūtė.

Kauno rajone per šią avariją žuvo „Mercedes-Benz“ vairuotojas, o BPC operatorei buvo skirta nuobauda – pastaba.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno rajone per šią avariją žuvo „Mercedes-Benz“ vairuotojas, o BPC operatorei buvo skirta nuobauda – pastaba.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-22 13:49, atnaujinta 2017-05-15 05:20

Šiurpi nelaimė įvyko praėjusių metų spalį Kauno rajone, kelyje link Lapių. Išvažiavęs į priešingos krypties juostą, lengvojo automobilio vairuotojas susidūrė su vilkiku ir žuvo vietoje. Jo žmona tuo metu laukėsi kūdikio.

Neatmetama, jog vairuotojas tyčia sukėlė avariją. Jis nestabdydamas rėžėsi į vilkiką, nebuvo prisisegęs diržo. Vyriškis prieš kelias dienas buvo patekęs į kitą avariją, bet tąsyk traumų pavyko išvengti.

Tragedijos liudininkas Donatas, važiuodamas paskui įtartinai keliu vinguriuojantį „Mercedes“, paskambino Bendrajam pagalbos centrui, bet pokalbis su operatore jį karčiai nuvylė: esą jei darbuotoja būtų iškart sujungusi jį su policija, nelaimės galbūt būtų pavykę išvengti.

Nemažai klausimų Donatui uždavusi operatorė taip ir nesujungė jo su pareigūnais – pasakė Kelių policijos numerį. Vyriškis šiam policijos padaliniui neprisiskambino. Donatas septynias minutes filmavo pavojingai manevruojantį „Mercedes“, užfiksavo ir pačią avariją.

Kai policijos pareigūnams buvo pranešta apie avariją, jie atvyko per aštuonias minutės nuo iškvietimo.

BPC viršininkas Audrius Čiuplys iškart po tragedijos į pažertus priekaištus atkirto, jog reikia klausyti operatorių nurodymų, pateikti prašomą informaciją, o ne mokyti juos dirbti.

Tiesa, tarnybinio patikrinimo metu paaiškėjo, jog operatorė nevisiškai tinkamai atliko pareigas. Dėl nesuvaldyto pokalbio jai buvo skirta nuobauda – pastaba, taip pat darbuotoja turėjo lankyti papildomus mokymus.

Anot Bendrojo pagalbos centro viršininko pavaduotojo Tado Maroščiko, paskambinęs vyras pavėluotai pasakė operatorei, jog „Mercedes“ vairuotojas pavojingai manevruoja ir gali būti girtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024