D. Grybauskaitė pažėrė kritikos ministrei V. Baltraitienei

[[ge:lrytas:lrytas:1156517]]

D. Grybauskaitė pažėrė kritikos ministrei V. Baltraitienei<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
D. Grybauskaitė pažėrė kritikos ministrei V. Baltraitienei<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
V.Baltraitienė iš prezidentės sulaukė kritikos.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
V.Baltraitienė iš prezidentės sulaukė kritikos.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-08-29 11:17, atnaujinta 2017-05-14 16:01

„Žemas skaidrumo suvokimas yra šios Vyriausybės skiriamasis bruožas. Tolerancija piktnaudžiavimui, „zadanijų“ tradicijoms, nepotizmui ir asmeninių interesų protegavimui, reikalų tvarkymui nomenklatūrinėse medžioklėse stabdo šalies pažangą ir menkina žmonių pasitikėjimą. Ministrės medžioklės istorija nepateisinama. Ją interpretuodama ministrė sukelia ir diplomatines įtampas su kaimynine šalimi“, – pirmadienį teigė D.Grybauskaitė. Jos poziciją BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak šalies vadovės, už ministrų veiklą atsakingas premjeras Algirdas Butkevičius privalo imtis atsakomybės užtikrinant skaidrų Vyriausybės darbą.

„Už Vyriausybės ir ministrų veiklą tiesiogiai atsakingas ministras pirmininkas, todėl būtent jis privalo imtis atsakomybės užtikrinant skaidrų kabineto narių darbą“, – sakė D.Grybauskaitė.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia šalies vadovė.

Prašė J.Milius?

Medžioklę Panevėžio rajone paprašė suorganizuoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius, sako jo pavaldinys, Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Valdemaras Kontautas.

„Buvau paprašytas direktoriaus, kad bus svečių ir ar galima medžioklę paorganizuoti“, – BNS pirmadienį sakė V.Kontautas.

V.Kontautas teigė po J.Miliaus nurodymo šį klausimą aptaręs su Panevėžio miškų urėdu Valdu Kaubre.

„Su urėdu buvo pašnekesys, ar būtų įmanoma suorganizuoti medžioklę. Ir viskas, mano funkcijos tuo baigėsi“, – tvirtino Panevėžio veterinarijos tarnybos vadovas.

Pareigūnas patvirtino ir pats dalyvavęs vakarienėje ir medžioklėje su J.Miliumi, žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovu Virginijumi Kantausku, „Dojus agro“ vadovu Petru Dailide ir Latvijos žemės ūkio ministro Janio Dūklavo delegacija.

V.Kontautas tikino pats nemedžiojęs, taip pat sakė nemokėjęs už vakarienę. Jis tvirtino nežinantis, kaip renginyje atsidūrė verslininkai, nes jų nepažįsta. Tuo metu Panevėžio miškų urėdas V.Kaubrė teigė, kad medžioklę liepos 27-os dienos vakarui užsakė fizinis asmuo. Tačiau daugiau duomenų jis sakė pateikti negalintis.

„Visa ta sutartis yra sudaryta su fiziniu asmeniu ir visos tokios urėdijos sutartys priskiriamos prie komercinės neskelbtinos informacijos“, – kalbėjo V.Kaubrė.

Premjeras – nekalbus

Premjeras Algirdas Butkevičius kol kas nesiima vertinti Latvijos bei Lietuvos žemės ūkio ministrų bei Lietuvos verslininkų vakarienės su medžiokle dėl prieštaringos skirtingų pusių pateikiamos informacijos.

„Negaliu medžioklės istorijos komentuoti dėl to, kad informacija labai skiriasi tiek iš vienų informavimo priemonių, tiek iš kitų. Kada turėsiu tikrą informaciją, tada ir priimsiu sprendimus. Pavyzdžiui, Latvijos žemės ūkio ministro informacija yra visiškai kitokia“, – sakė jis.

Prieš mėnesį vykusios vakarienės ir medžioklės istoriją A.Butkevičius sako penktadienį aptaręs su Latvijos Vyriausybės vadovu Mariu Kučinskiu. Anot A.Butkevičiaus, Latvijos kolega jį informavo, kad priims sprendimus po pokalbių su žemės ūkio ministru Janiu Duklavu. A.Butkevičius sutinka su prezidentės išsakytomis pastabomis, jog istorija kelia diplomatinę įtampą.

„Ji jau dabar yra sukelta, diplomatinė įtampa, ir aš manau, kad tas eskalavimas, kuris vyksta viešai, jis turi tam tikrą diplomatinio kurso negerovę“, – dėstė A.Butkevičius.

Šioje vakarienėje taip pat dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Ministrės V.Baltraiteiėns ir Latvijos ministro J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę – prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigia. Iki šiol neaišku, kas apmokėjo vakarienę, nes Žemės ūkio ministerija pareiškė negavusi sąskaitų.

„Nesvarbu, ar tai rinkimai, ar kitos problemos, – taip elgtis negalima. Niekas pas ją nebesilankys, jeigu ji taip daro. Po tokios netvarkos aš pasakyčiau: „Brangi drauge, atvyk į Latviją, čia nėra tokios netvarkos“, – penktadienį Latvijos TV3 „Žinioms“ sakė Latvijos ministras J.Dūklavas.

Žemės ūkio ministrė kartu su Maisto ir veterinarijos vadovu J.Miliumi pirmadienį rengia spaudos konferenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.