J. Olekas aiškinsis dėl dokumento reikalavimo perkant alkoholį

Pirmadienį Seimo Darbo partijos

J. Olekas aiškinsis dėl dokumento reikalavimo perkant alkoholį.<br>T.Bauro nuotr.
J. Olekas aiškinsis dėl dokumento reikalavimo perkant alkoholį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 3:38 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:21 AM

„Prekybos centrų reikalavimas visiems perkantiems alkoholį pateikti ir asmens dokumentą – nesuprantamas. Prekybos centrai šiandien ir taip reikalauja asmens dokumento iš tų asmenų, kurie, jų manymu, gali būti nepilnamečiai. Tad kam to prašyti iš tų asmenų, kurie akivaizdžiai atrodo sulaukę pilnametystės? Tai visiškai perteklinis ir nereikalingas sprendimas, todėl ir klausime laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einančio J. Oleko, ar ministerija parengė kokį nors teisės aktą, numatantį, kad žmonės nebūtų bereikalingai apsunkinti“, – teigia Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

K. Daukšio manymu, iniciatyva sumažinti galimybes nepilnamečiams įsigyti alkoholio yra sveikintina, tačiau tą reikėtų daryti kitais būdais, o ne sukeliant žmonėms papildomų nepatogumų.

Dar šių metų birželį geros valios memorandumą, kuriuo, nepriklausomai nuo amžiaus, visi perkantieji alkoholį nuo rugsėjo 2 d. yra įpareigoti parodyti asmens dokumentą. Memorandumą pasirašė sveikatos apsaugos ministras Juras Požela bei didieji Lietuvos prekybos centrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.