Atvažiavusiems mašina į Palangą monetų neprireiks

Ne vasaros sezono metu Palangą pamėgusiems poilsiautojams kelionės į

Palangoje parkomatai išjungti iki kitų metų gegužės vidurio.<br>A.Ziabkus
Palangoje parkomatai išjungti iki kitų metų gegužės vidurio.<br>A.Ziabkus
Palangoje parkomatai išjungti iki kitų metų gegužės vidurio.<br>A.Ziabkus
Palangoje parkomatai išjungti iki kitų metų gegužės vidurio.<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 6:25 PM, atnaujinta May 12, 2017, 9:11 PM

Penktadienį buvo išjungti visi Palangoje pastatyti 38 parkomatai, kurie vėl pradės veikti tik kitais metais nuo gegužės 15 dienos.

Mokestį už automobilių stovėjimą administruojantis savivaldybės Rinkliavų centras suskaičiavo, kad per keturis vasaros sezono mėnesius iš šios rinkliavos gauta apie 360 tūkst. eurų – beveik 12 tūkst. eurų daugiau nei pernai.

Šiemet mažiau buvo gauta taip vadinamojo susitaikymo mokesčio, kai už automobilio stovėjimą laiku nesusimokėjęs jo savininkas baudos išvengia iki kitos dienos vidurdienio sumokėdamas 12 eurų.

Šią vasarą šitaip papildomai buvo surinkta apie 25 tūkst. eurų, pernai – 13 tūkst. eurų daugiau.

Užtat Rinkliavų centras efektyviau išnaudojo Rąžės automobilių stovėjimo aikštelę. Pernai vasarą ji buvo išnuomota už 14 tūkst. eurų.

Šiemet, atsisakius ją nuomoti, už mašinų stovėjimą buvo gauta 43 tūkst. eurų pajamų. Tiesa, apie 12 – 13 tūkst. eurų Rinkliavų centrui kainavo jos išlaikymas: darbuotojų atlyginimai, apšvietimas, valymas.

Šventojoje esanti mašinų stovėjimo aikštelė šią vasarą, kaip ir pernai, už 6 tūkst. eurų buvo išnuomota atrakcionams.

Iš viso šią vasarą Rinkliavų centras iš automobilių parkavimo gavo 428 tūkst. eurų – 21 tūkst. eurų daugiau, nei pernai.

Nors šią vasarą orai buvo prastesni, nei pernai, daugiau rinkliavos už mašinų stovėjimą galėjo būti sulaukta dėl to, kad šiemet buvo apmokestintos trys papildomos stovėjimo vietos Vaineikio, Medžiotojų ir Piktuižio gatvėse.

„Šios vietos daug pajamų mums neatnešė. Tose gatvėse parkomatai buvo įrengti tam, kad be reikalo mašinų ten nepaliktų poilsiautojai, kurie naktimis neduoda ramybės ten gyvenantiems žmonėms“, – teigė Rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus.

Anot jo, yra keletą vietų, kuriose per visą vasarą poilsiautojai nenoriai palieka mašinas, nors jose valanda įkainuota mažiausiu tarifu – 60 centų.

B.Martinkus aiškino, kad neapmokestinti šių vietų nenorima, nes tuomet jos bus užgrūstos mašinomis. Tačiau kitais metais bus svarstoma ten sumažinti valandos stovėjimo įkainį. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.