Slaptos pažymos padeda susidoroti su neįtikusiais valdžiai

Neatmestina, kad Vyriausybė, siekdama amortizuoti priešpriešą su prezidente, nepaisydama Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) teigiamai įvertintos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo J.Miliaus ataskaitos, vis vien jai nepritarė ir nurodė direktorių atleisti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-18 12:31, atnaujinta 2017-05-12 17:53

Atsiliepdamas į prezidentės reikalavimą, premjeras jau anksčiau ragino J.Milių atsistatydinti, bet jis atsisakė. Todėl neabejotina, kad ataskaita tebuvo teisinis pretekstas jo atsikratyti. Bet situacija pakrypo kitaip, kai ŽŪM tarnybos vadovo veiklą įvertino teigiamai.

Tuomet Vyriausybės pasitarimo išvakarėse premjero rankose staiga atsirado mįslinga Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma ir ja remiantis J.Milius bus atleistas. Tai labai lietuviška.

Juk pasitelkus vadinamąsias slaptas, todėl – nepatikrinamas, pažymas jau anksčiau buvo susidorota su ne vienu valdžiai neįtikusiu asmeniu.

Tereikia prisiminti STT pažymos pagrindu prezidentės į nepatikimųjų sąrašą įrašytus visą būrį viceministrų.

Tada premjeras raukydamasis, bet klusniai juos išbrokavo. Seimo vicepirmininkas V.Gedvilas netiko D.Grybauskaitei būti ministru irgi dėl jai vienai težinomos slaptos informacijos, dar keli parlamentarai buvo šantažuojami manipuliuojant STT pažymomis.

Kas dabar privertė premjerą pasitelkti ne savo, o prezidentės pamėgtą susidorojimo metodą? Gal paaukojus J.Milių tikimasi sušvelninti atakas prieš J.Oleką?

Ateitis parodys, ar tai buvo teisingas manevras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.