Prezidentės patarėjas: perkant alkoholį nereikėtų iš visų reikalauti dokumentų

Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė Lietuvai siūlo žiūrėti į kitas Vakarų Europos šalis ir nenueiti iki kraštutinumų, kai perkant alkoholį iš žilo senolio prašoma dokumentų, o jo nepateikus – neparduodama.

Prezidentės patarėjas: perkant alkoholį nereikėtų iš visų reikalauti dokumentų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prezidentės patarėjas: perkant alkoholį nereikėtų iš visų reikalauti dokumentų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-04 08:40, atnaujinta 2017-05-11 12:55

Seimas praėjusį antradienį nusprendė panaikinti prekybininkų iniciatyvą visiems piliečiams perkant alkoholį rodyti asmens dokumentą. Įstatymas įsigalios pasirašius prezidentei.

„Pats įstatymas iš tiesų didelės pridėtinės vertės neduoda. Pats įstatymo principas – kad nepilnamečiams nebūtų parduodamas alkoholis ir būtų tikrinama“, – Žinių radijuje kalbėjo prezidentės patarėjas.

Jis pataria atsižvelgti į Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas. Reikia pasižiūrėti, kas yra veiksminga, ir neišradinėti dviračio.

„Žiūrint į pasaulio ir Europos praktiką, tokių prievolių reikalauti iš visų dokumentų mes nematome“, – sakė M.Lingė.

Pasak prezidentės patarėjo, kitose šalyse nenueinama iki tokių kontroversijų, kai prašoma asmens dokumento iš žilo senolio, o nepateikus jam alkoholio neparduodama.

Patarėjas mano, kad prekybininkai gali kampaniją sėkmingai vykdyti ir toliau. Pavyzdžiui, trumpinti alkoholio pardavimo laiką.

Prezidentės manymu, svarbu, kad diskusijos nepasibaigtų ties tuo įstatymu. Daug svarbiau, kad nepritrūktų politinės valios iš esmės žiūrėti į alkoholio prevencijos įstatymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.