Telšių teisme gyventojai prašė patarimo, kaip išsivaduoti iš lizingo pančių

Pirmą kartą Lietuvoje spalio 25 dieną – Europos teisės dieną – Lietuvos teismuose buvo galima nemokamai konsultuotis: gauti atsakymų į kasdienius teisinius testamentų, žemės dalybų, skyrybų ir kitus klausimus, daugiau sužinoti apie teismų veiklą. Telšiuose į teismą dėl konsultacijos kreipėsi devyni gyventojai.

Telšių rajono apylinkės teisme gyventojams patarimus dalijo teisėjo padėjėja Aida Stulpinienė.<br>G.Akavickienės nuotr.
Telšių rajono apylinkės teisme gyventojams patarimus dalijo teisėjo padėjėja Aida Stulpinienė.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 26, 2016, 1:34 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:08 AM

Telšių rajono apylinkės teisme gyventojams patarimus dalijusi teisėjo padėjėja Aida Stulpinienė sakė, kad paprastai teismo darbuotojai negali konsultuoti piliečių, tad antradienis buvo išskirtinis.

Telšiškius domino įvairios temos: santuokos nutraukimas, išlaikymo pilnamečiam vaikui priteisimas, pripažinimas neveiksniu, mokesčių surinkimas daugiabučių bendrijose, turtinės žalos atlyginimas, kaip išsivaduoti iš lizingo pančių ir panašiai.

Kaip pabrėžė teisėjo padėjėja A.Stulpinienė, piliečiai gana aktyvūs, negavę patarimo kitose institucijose, atsiliepė į Nacionalinės teismų administracijos kvietimą gauti pagalbą teisme.

Nors tikėtasi, kad į konsultaciją gali atskubėti etatiniai skundų rašytojai, nė vienas toks neatvyko. Žmonės pasakojo susidūrę su nestandartinėmis situacijomis ir nežinantys, nuo ko pradėti spręsti savo bėdą.

Gavę konsultaciją, kur kreiptis rūpimais klausimais, žmonės džiaugėsi ir dėkojo.

Nemokamas teisines konsultacijas Lietuvoje suorganizavo Nacionalinė teismų administracija, pasekusi Latvijos pavyzdžiu. Tikimasi, kad pirmus metus rengiama akcija taps tradicine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.