A.Dumalakas. Iš premjero kaimynystės gero nelauk

Visais laikais gyventi valdžios pašonėje buvo vieni privalumai. Tad kai Saulius Skvernelis tapo premjeru, jo naivuoliai kaimynai iš pradžių irgi trynė rankomis – pagaliau neasfaltuotas keliukas link jų namų Vilniaus pakraštyje bus lygus! Pagaliau nebereikės keturis kilometrus kratytis lyg per bulvių lauką!

Blogai, jei premjeras iš savo namų ant Neries kranto išsikraustytų į Turniškes. Nekas, jeigu ir liktų.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Blogai, jei premjeras iš savo namų ant Neries kranto išsikraustytų į Turniškes. Nekas, jeigu ir liktų.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Dumalakas

Nov 30, 2016, 6:07 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 8:00 PM

Juk kitame sostinės pakraštyje esantis Pašilių kaimas jau kelis mėnesius džiaugiasi nauju asfaltu. Čia baigusi kadenciją ketino įsikurti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tiesa, šalies vadovės planai pasikeitė, savo sklypą ji pardavė, bet asfalto nuo buvusio žvyrkelio juk niekas nenugrandys.

Tačiau S.Skvernelio kaimynai greitai suprato, kad džiūgavo per anksti, – asfaltą artimiausiu metu jie matys kaip savo ausis.

Blogai, jei premjeras iš savo namų ant Neries kranto išsikraustytų į Turniškes. Nekas, jeigu ir liktų.

Juk valdantieji „valstiečiai“ siekia būti skaidresni už krištolą, tad kol S.Skvernelis čia gyventų, miško keliuko netgi kastuvu niekas nemėgintų palyginti, kad tik kas nors ko nors neįtartų.

Dideli nepatogumai – ir premjero vairuotojams. Po kiekvienos kelionės valstietišku kaimo keliu į jo namus tektų plauti ne tik tarnybinį limuziną, bet ir palydos automobilius.

Nenuostabu, kad aukštus valdžios žmones saugantys pareigūnai premjerą varo kraustytis į Turniškes ir apsigyventi rezidencijoje šalia prezidentės D.Grybauskaitės ir kadenciją baigusio šalies vadovo Valdo Adamkaus.

Tačiau kas iš to dabartiniams premjero kaimynams? Bent jau ketverius metus, kol valdys „valstiečiai“, asfalto iki S.Skvernelio namų tikrai niekas neišdrįs kloti.

Vienintelė kaimynų viltis, kad ši koalicija greitai sugrius, į valdžią ateis konservatoriai, o tada ir asfaltuotas kelias į sostinės pakraštį gali atsirasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.