Dalia Grybauskaitė – tarp įtakingiausių Europos žmonių

Lietuvos prezidentę Dalia

Dalia Grybauskaitė – tarp įtakingiausių Europos žmonių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dalia Grybauskaitė – tarp įtakingiausių Europos žmonių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-07 11:53, atnaujinta 2018-02-10 00:07

D.Grybauskaitė į leidinio sudarytą vizionierių, keičiančių Europos politiką, sąrašą įtraukta 13-uoju numeriu.

Sąraše – įtakingi meno ir politikos veikėjai, įskaitant pirmąjį Londono merą musulmoną Sadiqą Khaną, vokiečių politikę, partijos „Alternatyva Vokietijai“ atstovę Frauke Petry, buvusį Lenkijos premjerą Jaroslawą Kaczynskį, Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, JAV filantropą George'ą Sorosą, Austrijos užsienio reikalų ministrą Sebastianą Kurzą, Europos Sąjungos (ES) vyriausiąją įgaliotinę užsienio reikalų ir saugumo politikai Federicą Mogherini ir kitus.

Lietuvos Prezidentę „Politico“ žurnalas vadina „Geležine ledi“, „Plienine magnolija“ ir konstatuoja, kad „Lietuvoje, kur politika, skandalai ir nepastovumas yra sinonimai, prezidentė D.Grybauskaitė yra solidi figūra“, lygina ją su buvusia Didžiosios Britanijos premjere Margaret Thatcher.

Leidinys pabrėžia, kad Lietuvos vadovė kritikuoja Rusijos Prezidentą Vladimirą Putiną ir ragina išlaikyti Vakarų sankcijas Rusijai, padėti gintis Ukrainoje, pasisako už laisvos darbo jėgos judėjimą ES, migracijos krizę.

D.Grybauskaitė – ne pirmoji lietuvė, įtraukta į šio leidinio prestižiniu laikomą sąrašą. Pernai į jį buvo įtrauktas Lietuvos europarlamentaras Antanas Guoga.

„Politico 28“ sąrašas yra rengiamas pagal šio leidinio jau tradicija tapusią iniciatyvą „Politico 50“ (50 Amerikos politikos ir žmonių gyvenimus keičiančių idėjų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.