Seimas ėmėsi pataisų, kurios leistų teisti „Snoro“ vadovus už akių

Antradienį parlamentarai pradėjo

Rusija yra suteikusi politinį prieglobstį buvusiems „Snoro“ ir Ūkio banko akcininkams R.Baranauskui (nuotr.) ir V.Romanovui.<br>V.Balkūno nuotr.
Rusija yra suteikusi politinį prieglobstį buvusiems „Snoro“ ir Ūkio banko akcininkams R.Baranauskui (nuotr.) ir V.Romanovui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 1:18 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:15 AM

Prezidentė siūlo leisti vykdyti ikiteisminį tyrimą už akių dėl visų nusikaltimų, padariusių didelę žalą valstybei ar asmeniui.

Seimo nariai projektui po pateikimo pritarė bendru sutarimu. Toliau jį svarstys parlamentiniai komitetai.

Pristatydama projektą prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė teigė, kad kiekvienu atveju sprendimą dėl to, ar yra pagrindas vykdyti ikiteisminį tyrimą už akių, priimtų prokuroras.

Ji pabrėžė, kad tokie atvejai bus išimtiniai, kai įtariamasis slepiasi užsienio valstybėje, piktybiškai vengia dalyvauti baudžiamajame procese, o užsienio valstybė, kurioje jis yra, nebendradarbiauja su Lietuva.

Priėmus šias pataisas, teoriškai teismui už akių galėtų būti perduotos nuo Lietuvos teisėtvarkos besislapstančių buvusių bankininkų Raimondo Baranausko, Vladimiro Antonovo ir Vladimiro Romanovo bylos.

Rusija yra suteikusi politinį prieglobstį buvusiems „Snoro“ ir Ūkio banko akcininkams R.Baranauskui ir V.Romanovui. Lietuvos teisėsauga nori juos teisti dėl didelės vertės turto iššvaistymo.

Šiuo metu ikiteisminį tyrimą už akių įtariamajam nedalyvaujant galima vykdyti tik prieš teisingumo vengiančius užsieniečius, pabėgusius iš Lietuvos ir tik už tarptautinio pobūdžio nusikaltimus, tokius kaip terorizmas, genocidas, prekyba žmonėmis, kyšininkavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.