Gabrielius Landsbergis pasisakė apie siūlomus aukštojo mokslo pokyčius

    Netylant diskusijoms dėl premjero sudarytos darbo grupės išvadų dėl aukštojo mokslo tinklo pertvarkos, apie tai pasisakė ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis pasisakė apie premjero darbo grupę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis pasisakė apie premjero darbo grupę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 8:38 AM, atnaujinta May 5, 2017, 10:36 AM

    Seimo opozicijoje esančios partijos lyderis sakė, kad ir konservatorių frakcijoje parlamente virė diskusijos dėl to koks tos darbo grupės statusas ir kaip reaguoti į jos išvadas.

    „Vieną vertus, sukuriamas įspūdis, kad tai išminčių grupė, negaliu abejoti kompetencijomis, gal tai iš tikro geriausi atrinkti žmonės, ir štai – jie pasako, kad tai yra aukštojo mokslo reformos šventraštis.

    Atneša, visi puola komentuoti, tada po pusdienio išeina premjeras ir sako, kad čia tik pasvarstymai, tada išeina R.Karbauskis ir sako nusiraminti, kad niekas dėl susijungimo rankų nelaužys“, - „Žinių radijuje“ kalbėjo G.Landsbergis.
    
    Tiesa, jis neneigė, kad kryptis, kuria einama, yra teisinga. Konservatorius sakė, kad jei situacija ir toliau lieka tokia, kokia yra šiandien, tokie universitetai, kaip Šiaulių, Mykolo Romerio ir pan., greitai tiesiog nebeišgyvens.

    Jiems reikės papildomų valstybės dotacijų tam, kad būtų padengiamas mažėjantis studentų skaičius, o pastarieji, pasak G.Landsbergio, neturės garantijos, kad įstoję į vieną ar kitą aukštąją mokyklą, ją ir baigs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.