Nesutarė: išsiskyrė LEU bendruomenės nuomonės dėl jungimosi su VDU

    Premjero darbo grupės pasiūlytas aukštojo mokslo pertvarkos planas kelia vis daugiau aistrų ir diskusijų. Vienas labiausiai aptariamų klausimų – Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) jungtuvės su Vilniaus universitetu (VU).

Dalis LEU bendruomenės nenori jungtis su VDU.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dalis LEU bendruomenės nenori jungtis su VDU.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 2:28 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:31 PM

    Kaune esantis Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir LEU jau kurį laiką dirbo dėl susijungimo, tačiau darbo grupė pareiškė, kad tikslingiau būtų jungti VU ir LEU. Tiesa, netrukus tokia pozicija kito ir paskelbta, kad LEU galėtų tapti siūlomo naujai formuoti Kauno universiteto dalimi.

    Tiek VDU, tiek LEU rektoriai tikino, kad būtent jų vadovaujamų universitetų susijungimas būtų geriausias sprendimas ir tam, esą, pritaria universitetų bendruomenės. Tačiau trečiadienį dalis LEU bendruomenės išplatino visai kitokią nuomonę.

    Buvo išplatintas pranešimas, kuriame rašoma:

    „Šiuo raštu dalis LEU bendruomenės siekia išreikšti kitą nuomonę dėl numatomo Lietuvos edukologijos universiteto jungimo su kitomis aukštosiomis mokyklomis nei iki šiol buvo teigiama. Nors LEU vadovybė sudaro įspūdį, kad LEU bendruomenė vieningai siekia jungties su VDU, taip nėra. Yra ir kita nuomonė, kuri ignoruojama. Reikšminga dalis LEU darbuotojų tvaresnę jungtį įžvelgia su Vilniaus universitetu.

    LEU bendruomenė supranta, kad pedagogų rengimas turi kardinaliai keistis. LEU yra Studijų kokybės vertinimo centro labai gerai įvertintų programų, daugiausia bendrų publikacijų universiteto dėstytojai turi su VU kolegomis.

    Nežiūrint kur būtų nuspręsta kurti Lietuvos pedagogų rengimo centrus, viliamės, kad Švietimo ir mokslo ministerija, Vyriausybė ir Seimas supras, kad studijų programų kokybė daugiausiai priklauso nuo žmogiškųjų išteklių.

    Tam reikia burti solidžias, nepertraukiamai veikiančias mokslininkų komandas, kurios ne vien vykdytų pirminį mokytojų rengimą, bet ir pedagogų kvalifikacijos kėlimą. Šias veiklas turėtų sustiprinti švietimo ir ugdymo mokslų plėtra ir magistrantūros bei doktorantūros studijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.