Prašymus lankyti Vilniaus mokyklas pateikė 6,5 tūkst. pirmokų

Prašymus lankyti Vilniaus mokyklas jau pateikė 6,5 tūkst. pirmokų – tėvai raginami suskubti registruoti vaikus į mokyklas iki gegužės pabaigos. 

Vilniaus savivaldybė skelbia, kad iš viso į mokyklas elektroniniu būdu jau užsiregistravo 11,5 tūkst. moksleivių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniaus savivaldybė skelbia, kad iš viso į mokyklas elektroniniu būdu jau užsiregistravo 11,5 tūkst. moksleivių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 12:44 PM

Vilniaus savivaldybė skelbia, kad iš viso į mokyklas elektroniniu būdu jau užsiregistravo 11,5 tūkst. moksleivių: keičiančių mokyklas, pereinančių iš progimnazijos į gimnazijas, ar atvykusių gyventi į sostinę bei pirmokų. 

Nors prašymus galima pateikti ir vėliau, priėmimo komisija pirmines moksleivių eiles formuos iš duomenų, gautų iki gegužės 26-osios 15 valandos. 

Pateikdami prašymą ir rinkdamiesi mokyklą, kurią lankys jų vaikas, tėvai gali nurodyti iki penkių bendrojo ugdymo įstaigų: mokyklą, kuri yra priskirta pagal gyvenamąją teritoriją ir keturias mokyklas, į kurias taip pat norėtų leisti savo vaiką. Rekomenduojama užpildyti visas penkias galimybes.  Prašymuose nurodytų mokyklų eilė neturi įtakos priėmimui. 

Pirmumo teisę patekti į mokyklą turi tų tėvų vaikai, kurie yra bent prieš dvejus metus deklaravę savo gyvenamąją vietą. 

Anot savivaldybės, užpildyti internetu prašymai automatiškai perduodami prašyme nurodytoms mokyklos ir mokinių priėmimą mokyklos toliau vykdo savarankiškai, kaip ir buvo iki šiol. 

Preliminarius sąrašus, į kurią mokyklą yra priimtas vaikas, tėvai mokyklų interneto svetainėse galės matyti po birželio 10 dienos, taip pat bus informuoti elektroninu paštu. 

Pernai birželį į mokyklas pakviesta 7,3 tūkst. pirmokų, arba 600 daugiau, nei 2015-aisiais. 

Iš viso Vilniuje yra 122 bendrojo lavinimo įstaigos.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.