Viktoras Pranckietis dėl Eugenijaus Jovaišos neabejoja: „Jis atstovauja Lietuvos mokslui“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė neabejojantis, kad Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša neturi jokių asmeninių interesų dėl Lietuvos edukologijos universiteto (LEU). Svarstymai, kad E.Jovaiša prioritetu laiko LEU interesus pasigirdo dėl to, kad ilgus metus buvo šio universiteto profesoriumi.

V.Pranckietis sakė, kad E.Jovaiša jam abejonių nekelia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis sakė, kad E.Jovaiša jam abejonių nekelia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2017, 3:14 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:17 PM

    „Aš pats esu uždavęs profesoriui Jovaišai tokį klausimą ar jis nemano, kad čia bus siejama su jo asmeniu. Jis pasakė kategoriškai, kad net nenori, kad taip būtų galvojama ir neturi tokio tikslo. Eidamas į rinkimus nėjo atstovauti vienam universitetui, ėjo atstovauti Lietuvos mokslo tikslams. Manau, kad kol kas tai pavyksta ir visi jo kiti darbai nerodo nuokrypių į tikslingumą veikti vieno universiteto naudai“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė V.Pranckietis.

    Kitos LEU bendruomenės nuomonės negirdėjo
    

    Paklaustas, ką mano apie tai, kad apie 60 proc. LEU bendruomenės pasisako prieš susijungimą su VDU ar naujai formuojamu Kauno universitetu, V.Pranckietis atsakė, kad kita bendruomenės nuomonė jam asmeniškai nebuvo pateikta, jis tik skaitė apie tai viešojoje erdvėje.

    Tiesa, parlamento vadovas neneigė, kad įvairus pareiškimai ir iniciatyvos yra aukštųjų mokyklų demokratijos ir autonomijos apraiška.

    „Mes negalime net galvoti apie tai, kad jei kolektyvai reiškia kažkokias nuomones, mes turėtume stabdyti tas iniciatyvas, nes kieno tada kitos tos iniciatyvos ir kur jos parašytos, ir kas atėjo atstovauti tos kitos nuomonės.

    Aš vakare rektoriui A.Gaižučiui (LEU rektorius – aut.) uždaviau tą patį klausimą, sakiau, kad yra lyg ir ta kita nuomonė, ką jis mano. Ji sako, kad visada yra nebūtinai pritariančių. Demokratiška turėti kitokia nuomonę“, - sakė V.Pranckietis.
    
    Planas toliau tobulinamas

    „Tai ir vyksta dabar. Universitetų pačių iniciatyvos ir tobulina tą planą, tai manau jei suderintų visas mintis į vieną vietą gausime turbūt geidžiamiausią rezultatą. Jis niekada turbūt nebus pats geriausias, vistiek kas nors sakys, kad ne viskas gerai. Mes turime priimti universitetų iniciatyvas ir tada matyti“, - kalbėjo V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.