Viktoras Pranckietis: „Rektoriai dėl postų nekariauja ir yra pasirengę nusišalinti“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckientis kalbėdamas apie universitetų jungimą neigė, kad asmeniškai siekia proteguoti konkretų vienos aukštosios mokyklos jungimosi planą. Jis patikino, kad yra susijęs su universitetų siūlymais tiek, kiek ir kiti Seimo nariai. Seimo pirmininkas tikino, kad neketina nusišalinti nuo aukštųjų mokyklų jungimosi klausimo.

Viktoras Pranckietis palaiko universitetų jungimosi idėją.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis palaiko universitetų jungimosi idėją.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 8:24 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:26 AM

„Pirmiausia – kokybė. Negalima žmonėms vieną dieną pasakyti, kad dirbate drauge ir dirbsite gerai. Žmonės neramu, jie laukai sprendimų ir pasiūlymų, gerai, kai jie teikia iniciatyvas“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad būtina, jog universitetai turi patys rodyti iniciatyvą. „Kol kas į Seimą neatnešti jokie dokumentai – senato, tarybos sprendimai“, – kalbėjo jis.

Laidos svečias paneigė kiek anksčiau viešojoje erdvėje nuskambėjusius teiginius, kad optimizuojant aukštųjų mokyklų tinklą prasidėjo tikro sostų karai dėl rektorių postų.

„Rektoriai pasakė, kad jie nekariauja dėl postų ir dėl bendro reikalo yra pasirengę nusišalinti“, – apie situaciją kalbėjo V.Prancietis.

Kiek anksčiau V.Pranckietis Seime opozicinei konservatorių frakcijai pristatė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) planus prie savęs jungtis kitus universitetus ir tapti nacionaliniu.

„Rezultatas yra toks – VDU ėmėsi iniciatyvos tapti nacionaliniu universitetu, su Lietuvos edukologijos universitetu pradėjo jungimosi veiksmą daugiau nei prieš metus, prie šitos iniciatyvos po kiek laiko prisijungė Aleksandro Stulginskio universitetas, VDU jų skėtinis universitetas, nacionalinis galėtų būti“, – yra sakęs V.Pranckietis, pabrėžęs, kad „tai būtų iniciatyva iš apačios, o ne priverstiniu būdu, nurodant iš viršaus“. 

V.Pranckietis pripažino, kad toks universitetų jungimasis prieštarautų Vyriausybės pateiktam planui, bet pabrėžė pačių universitetų siekį jungtis. „Vyksta įvairios iniciatyvos, viena iš iniciatyvų Vyriausybės, o kiti veiksmai jau vyksta tai, ko Vyriausybė ir siektų, universitetų iniciatyvos, tik jos ne visada atitinka Vyriausybės matymus arba norus. Startas pradėtas, koks yra (pertvarkos planas), mums apsispręsti, kaip elgtis. Bet iniciatyva ateina iš apačios, to nėra dar buvę“, – kalbėjo V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.