Prezidentę žiauriais nusikaltimais apkaltinęs klaipėdietis nustebino dar kartą

Prezidentę Dalią Grybauskaitę žiauriais nusikaltimais apkaltinęs klaipėdietis Dmitrijus Ustinovas nustebino dar kartą. Jis paprašė į teismą iškviesti daugybę liudytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

D.Ustinovas prašo iškviesti daugybę liudytojų iš Lietuvos ir užsienio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
D.Ustinovas prašo iškviesti daugybę liudytojų iš Lietuvos ir užsienio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė, „Lietuvos rytas“

Jul 13, 2017, 2:20 PM

Marijonas Mikutavičius, Povilas Urbšys, Arūnas Valinskas, Gabrielius Landsbergis, Saulius Skvernelis, Angela Merkel, Theresa May. Tai tik dalis pavardžių iš sąrašo, kurį 39 metų D.Ustinovas pateikė teismui. Jis prašo nurodytus asmenis iškviesti liudyti į jo teismą.

Be to, D.Ustinovas prašė nušalinti prokurorą Saulių Galminą, kuris esą nusikaltimus vykdė kartu su D.Grybauskaite, todėl nieko nenorės ir negalės atskleisti.

Prokurorui buvo priskirta ir daugiau kraupių nusikaltimų, kurie neva buvo įvykdyti D.Ustinovo bute ir jo paties akyse.

„Tai absurdas, su pareikštais kaltinimais aš nesutinku“, – sakė S.Galminas.

Per posėdį D.Ustinovas spėjo pripasakoti ir daugiau keistų istorijų. Esą jis yra Švedijos pilietis ir 25 metus priverstas gyventi pagal suklastotą tapatybę. Iš tikrųjų jis esą yra Denisas Kozlovas, pernai Graikijoje nušauto Rusijos konsulo sūnus.

Teismo salėje sėdinti kaltinamojo motina šnibždėjo, kad jį reikia ne teisti, o gydyti.

Tačiau kompleksinę ekspertizę atlikę psichiatrai nusprendė, kad teisiamasis turi tam tikrų sveikatos sutrikimų, tačiau yra pakaltinamas.

Manoma, kad D.Ustinovas simuliuoja ligą.

Vasarį D.Ustinovas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad Lietuvos prezidentė Klaipėdoje „nešiojo nužudytą vyriškį, suvyniotą į plastikinę plėvelę. Po to bandė įgrūsti į Vokietijos politikės A.Merkel automobilį, paslėpti A.Valinsko namuose, o vėliau grįžo į Klaipėdą ir bandė paslėpti lavoną mano bute, kur ir buvo suimta“.

Vasarį, kai socialiniuose tinkluose pasirodė prezidentę apšmeižusių žinių, D.Ustinovo namuose buvo atlikta krata, paimtas kompiuteris ir ginklas – nedidelės galios revolveris. Atliekant kratą dalyvavo ir prokuroras S.Galminas.

„Man kilo nemažai įtarimų dėl jo psichikos būklės, tad kreipsiuosi į teismą dėl psichiatrinės ekspertizės“, – tada sakė S.Galminas. Ekspertizė buvo atlikta. D.Ustinovas stojo prieš teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.