Prezidentė siūlo didinti baudas už nusikaltimus

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina pateikti Baudžiamojo kodekso pataisas didinti baudas už visus nusikaltimus, o korupciniuose nusikaltimuose baudas susieti su žalos dydžiu, nusikaltėlių gauta nauda ar kyšio suma.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina pateikti Baudžiamojo kodekso pataisas didinti baudas už visus nusikaltimus, o korupciniuose nusikaltimuose baudas susieti su žalos dydžiu, nusikaltėlių gauta nauda ar kyšio suma.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaidotas Beniušis (BNS)

Aug 21, 2017, 11:32 AM, atnaujinta Aug 21, 2017, 11:34 AM

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina pateikti Baudžiamojo kodekso pataisas didinti baudas už visus nusikaltimus, o korupciniuose nusikaltimuose baudas susieti su žalos dydžiu, nusikaltėlių gauta nauda ar kyšio suma.

Baudos bus didinamos už visus nusikaltimus – keliama ir apatinė, ir viršutinė riba. Korupciniuose nusikaltimuose numatoma baudos dydį susieti su padaryta žala, gauta nauda ar kyšio dalyku“, – BNS pirmadienį sakė prezidentės patarėjas Tautvydas Žėkas.

Pasak jo, tokios pataisos svarbios siekiant narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO), nes jos ekspertai yra išsakę pastabų dėl neadekvačių baudų. Lietuva į organizaciją tikisi įstoti kitąmet.

Šiuo metu minimali bauda Baudžiamajame kodekse yra 38 eurai – vadinamasis vienas minimalus gyvenimo lygis (MGL).

„Norėtume baudos apačią 1 MGL naikinti ir diferencijuoti dydį, priklausomai nuo nusikalstamos veikos. Galutinio varianto šiai akimirkai dar nėra, bet svarstoma už nesunkius nusikaltimus daryti minimumą, pavyzdžiui, 50 MGL, už sunkius – 150 MGL. Korupciniuose nusikaltimuose numatoma susieti su kyšiu, žala ir nauda, pavyzdžiui, davus 20 tūkst. eurų kyšį bauda turėtų būti irgi nuo 20 tūkst. eurų“, – sakė prezidentės patarėjas.

Įstatymo projektas kol kas neįregistruotas. Prezidentė siūlys šias pataisas įtraukti į Seimo rudens sesijos darbų programą. Sesija prasideda rugsėjo 10 dieną.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.