Dalia Grybauskaitė Vilniuje auklėjo Petro Porošenką

Būtina užtikrinti Ukrainos antikorupcinės institucijos nepriklausomumą, įsteigti antikorupcinį teismą, pertvarkyti prokuratūrą. Tokius priesakus vakar Vilniuje prezidentė Dalia Grybauskaitė išdėstė Ukrainos vadovui Petro Porošenkai.

P.Porošenka po susitikimo su D.Grybauskaite pažadėjo naikinti korupciją.<br>Prezidentūros nuotr.
P.Porošenka po susitikimo su D.Grybauskaite pažadėjo naikinti korupciją.<br>Prezidentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2017, 9:18 AM

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad vilkinama kova su korupcija, politikų bandymai paveikti teisėsaugos institucijas, kaišiojami pagaliai į ratus antikorupciniams tyrimams gali tapti ir rimta kliūtimi Ukrainos kelyje Europos link.

Anot prezidentės, svarbu užtikrinti, kad visos teisėsaugos institucijos nepiktnaudžiautų operatyvine informacija ir nemėgintų dalyvauti politinėje veikloje.

Beje, pažėrusi šių perspėjimų D.Grybauskaitė priminė, jog tai yra bendras demokratinių valstybių principas, taikytinas ir Ukrainai, ir Lietuvai.

„Jokių grėsmių dėl politikų kišimosi antikorupcinių institucijų veikloje aš neleisiu“, – pažadėjo P.Porošenka. Jis patikino, kad skėčio nuo antikorupcinių organų neturi niekas – nei ministrai, nei deputatai, nei gubernatoriai.

Šiomis dienomis Ukrainoje kilo skandalas ir dėl buvusio Gruzijos prezidento ir Odesos gubernatoriaus Michailo Saakašvilio. Šis veikėjas buvo apkaltintas neteisėtai gavęs finansavimą iš Rusijos, jį buvo bandoma suimti, bet nesėkmingai. Galiausiai M.Saakašvilis surengė protesto akciją prieš P.Porošenką.

Ukrainos prezidentas penktadienį Vilniuje sakė nesikišiąs į tyrimą dėl M.Saakašvilio, bet valstybė užtikrins, kad būtų tiriama atvirai ir objektyviai, galbūt pasitelkiant autoritetingus tarptautinius ekspertus. (BNS, ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.