Seimo pirmininkas: „Nekilnojamojo turto mokestis būtų socialiai teisingas“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad šiemet Seime bus priimtas ne vienas svarbus sprendimas, įsibėgėjus reformoms laukia ir ilgas tęstinių darbų sąrašas.

Seimo pirmininkas įsitikinęs, kad 2018-tieji bus labai darbingi metai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimo pirmininkas įsitikinęs, kad 2018-tieji bus labai darbingi metai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-03 08:29, atnaujinta 2018-01-03 08:42

Vyriausybės programos plane 2018-tiems metams numatyti 358 darbai, o 2019 metams – 140, tad paklaustas, kokie darbai laukia Seimo, V. Pranckietis kalbėjo: „Tie skaičiai ne tiek reiškia, nes reikia žiūrėti į turinį, kas po juo. Praėję metai buvo reformų metai, o dabar vyksta sudėtingi tęstiniai darbai. Nemanau, kad skaičius turi kažką nulemti ar reikšti. Mūsų  tikslas – Vyriausybės programos įgyvendinimas“.

Paklaustas apie Vyriausybės prioritetus ir mokesčių pertvarką: „Mokesčių pertvarka turėtų ateiti ir Vyriausybė yra pasiryžusi eiti prie mokesčių pertvarkos. Mokesčių reforma turėtų įvykti, turime baigti aukštųjų mokyklų bei valstybės įmonių reformas“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Paklaustas, kaip vertina naujų mokesčių, kaip automobilių, nekilnojamojo turto įvedimą, pašnekovas sakė: „Nekilnojamojo turto mokestis būtų socialiai teisingas, turtingasis mokėtų daugiau, atsirastų tam tikras progresyvumas“, – kalbėjo Seimo pirmininkas ir pridūrė, kad automobilių mokesčiui jis nepritartų.

Komentuodamas premjero Sauliaus Skvernelio žodžius, kad Lietuvai reikia užmegzti kontaktus su Rusija, V. Pranckietis sakė: „Vertybinių nuostatų turime laikytis ir Krymo ir Ukrainos atžvilgiu, tačiau negalime sakyti, kad Rusija nėra svarbus mūsų ekonominis partnerius ir šie santykiai egzistuoja. Mums ypatingai svarbūs pasienio santykiai, tranzito į Kaliningrado sritį klausimai. Taip, santykiai nėra šilti ar tiesioginiai, bet prekybos santykiai egzistuoja ir bendradarbiaujame“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.