Švietimo ministrė pasakė, kas laukia studentų jungiant universitetus

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, paklausta, kokius mato opiausių šio sektoriaus problemų sprendimus, teigė, kad yra nusiteikusi optimistiškai. 

Ministrė tikisi, kad pavyks išspręsti švietimo sektoriaus problemas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministrė tikisi, kad pavyks išspręsti švietimo sektoriaus problemas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-18 08:32, atnaujinta 2018-01-18 08:53

„Daug dalykų sistemiškai yra sustoję į neteisingas vietas. Kai didelis laivas daro posūkį, tai neabejotinai kyla daug nerimo. Jei neatstatysime visko į reikiamą vietą, neatstatysime švietimo sistemai prestižo, nereiks galvoti, kur plaukti, o teks galvoti apie gelbėjimąsi“, – teigė J.Petrauskienė.

Ministrė patikino, kad būtent švietimas atveria kelius kitų sričių progresui.

„Pati geriausia investicija į save – tai investicija į savo kokybišką išsilavinimą. Išsilavinęs žmogus, artėjus permainoms, ekonominėms krizėms, gali geriau prisitaikyti, mokytis“, – kalbėjo ministrė ir pridūrė, kad pokyčiai iš karto nebus pastebimi, bei ilgainiui jie duos puikių rezultatų. J.Petrauskienė patikino, kad artimiausiu metu atlyginimai švietimo sektoriuje kils.

Apie situaciją Kaune, kur jungiasi net penki universitetai, pašnekovė sakė: „Tinklo pertvarka, finansavimo sistemos pertvarka ir žinoma, turinio pertvarka. Priimti sprendimai, universitetų jungimąsis nevyksta per keletą mėnesių. Noriu nuraminti studentus ir stojančiuosius, jūs tikrai pabaigsite universitetą, gal kitu pavadinimu, bet programos liks. Jūs taip pat galėsite pasirinkti kitą universitetą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.