Prezidentė palinkėjo Donaldu Trumpui neatitolti nuo Europos

Santykiai tarp Europos ir Amerikos yra geresni, nei galima būtų manyti pagal naujausią JAV prezidento retoriką. Tai Šveicarijos mieste Davose pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Sveiki atvykę į Europą, ir nebūkite atsiskyrę.“ Taip duodama interviu JAV televizijai D.Grybauskaitė kreipėsi į Davoso forume dalyvaujantį D.Trumpą.<br>AP nuotr.
„Sveiki atvykę į Europą, ir nebūkite atsiskyrę.“ Taip duodama interviu JAV televizijai D.Grybauskaitė kreipėsi į Davoso forume dalyvaujantį D.Trumpą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jan 27, 2018, 9:54 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 9:55 AM

JAV televizija CNBC pranešė, kad Donaldui Trumpui užvakar atvykus į Pasaulio ekonomikos forumą Davose kai kurie politikai ragino Amerikos vadovą neizoliuoti savęs ir savo šalies.

„Jei skaitote tik D.Trumpo pranešimus tviteryje, galite susidaryti vienokį vaizdą, bet jeigu pažvelgsite į jo administracijos veiklą ir konkrečius rezultatus, susidarysite kitokį vaizdą.

Mes matome prieštaringus signalus. Jei rimtai įvertintume vienų prezidentavimo metų rezultatus, matytume, kad jo administracija yra labiau susisaisčiusi su Europa.

Daugiau investuojama į mūsų gynybą, per metus surengti keturi vizitai į Europą, Europoje atsirado ir daugiau JAV gynybinių pajėgumų. Tačiau retorika, žinoma, kartais yra labai prieštaringa“, – taip kalbėjo D.Grybauskaitė duodama interviu CNBC televizijai.

Lietuvos prezidentė taip pat teigė, kad jeigu turėtų galimybę pasikalbėti su D.Trumpu, paragintų jį toliau bendradarbiauti su užsienio partneriais.

Paklausta, ką norėtų pasakyti JAV prezidentui, D.Grybauskaitė atsakė, kad palinkėtų jam neatitolti nuo Europos.

Vakar D.Grybauskaitė buvo viena pagrindinių kalbėtojų Pasaulio ekonomikos forumo diskusijoje tema „Vidurio ir Rytų Europa: nauja darbotvarkė kontinentui“.

Prezidentės teigimu, Europa grįžta su nauja lyderyste ir nauju įsipareigojimu ateičiai.

Pasaulinių iššūkių akivaizdoje mažesnėms valstybėms – tokioms kaip Lietuva – naudinga būti kuo stipresnėje ES.

Lietuvos vadovė pabrėžė – po šiais metais kovo mėnesį vyksiančių Rusijos prezidento rinkimų ši šalis išliks agresyvi ir destabilizuojanti. (ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.