L. Kukuraitis išsakė nuomonę apie išgertuves tiesiogiai per „Facebook“ transliavusius tėvus

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako kol kas neturintis informacijos apie praėjusio vakaro įvykį Jonavos rajone, kai tėvai girtavo prie mažamečių vaikų ir tai transliavo internetu. Daugiau išgirdęs apie įvykį iš žurnalistų, ministras teigė, kad vaikai artimiausiu laiku neturėtų grįžti į šeimą.

Linas Kukuraitis<br>M.Patašiaus nuotr.
Linas Kukuraitis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 11:45 AM, atnaujinta Feb 5, 2018, 3:20 PM

„Buvau pasislėpęs nuo žiniasklaidos, bendravau su savo vaikais. Reikia klausti Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistų, jie turi turėti visus atsakymus. Vaikų teisės priklauso savivaldybėms ir sprendimai daromi ten. Šiandien ryte man turėjo būti pateikta informacija, bet aš jos negavau. Išsiaiškinsiu, kur nutrūko mūsų vidinė komunikacija“, – sako ministras.

Sekmadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ girtaujantys jonaviškiai surengė tiesioginę transliaciją, kurioje dalyvavo ir mažamečiai vaikai. Ją pamatę gyventojai pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kad asmenys prie mažamečių vaikų vartoja alkoholį, keikiasi, užgaulioja vaikus. Pareigūnai nustatė įvykio vietą Vaivadiškių kaime Jonavoje rajone, į komisariatą išgabeno vaikų tėvą (gim. 1983 m.) (nustatytas 2,66 prom. girtumas) ir motiną (gim. 1989 m.) (nustatytas 2,84 prom. girtumas). Vaikus išvežė į gydymo įstaigą.

Ministras L. Kukuraitis sako, kad toks tėvų elgesys nepateisinamas. Jo nuomone, svarbu įvertinti, kokia šios šeimos istorija, ar toks incidentas jų namuose įvyko pirmą kartą. „Taip pat svarbu, kad vaikai gautų geriausias sąlygas, kol tėvai yra uždaryti. Kol kas, artimiausiu metu, vaikai neturėtų būti grąžinami į šeimą, kol nebus akivaizdu, kad tokie dalykai nesikartos“, – teigia L. Kukuraitis.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tėvams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.