D. Grybauskaitė kirto M. Vainiutei, ši sprendimo, ar trauksis, dar nepriėmė

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą, pareiškė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

 Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą, pareiškė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.<br> Lrytas.lt koliažas
 Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą, pareiškė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

2018-03-05 10:13, atnaujinta 2018-03-05 11:45

„Konkretus atvejis Teisingumo ministerijoje, Kalėjimų departamente parodė, kad vis tik ministrė ne savo vietoje, tikrai nesusitvarko su savo pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą", – pirmadienį žurnalistams sakė prezidentė.

Ji pabrėžė, kad „kova su korupcija Lietuvoje negali būti selektyvi, negalima vienų smerkti, gaudyti, o kitiems atleisti".

Taip prezidentė reaguoja į Teisingumo ministerijos darbuotojos Rasos Kazėnienės liudijimą, kad teisingumo viceministras Raimondas Bakšys galėjo daryti spaudimą vykdant kalėjimų sistemos auditą. Viceministras tokius kaltinimus kategoriškai neigia, tačiau sako šioje situacijoje nematantis galimybės toliau dirbti ir pirmadienį pranešė atsistatydinantis.

R. Kazėnienė per spaudos konferenciją užsiminė, kad R. Bakšys dar atliekant tyrimą dėl Pravieniškių pataisos namų stabdė Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjos Doritos Visalgienės ir jos pačios pasiūlymą kreiptis į teisėsaugą. R. Kazėnienė teigė, kad susitikime, kuriame R. Bakšys numalšino šią iniciatyvą, dalyvavo ir pati ministrė M. Vainiutė.

Premjero patarėjas antikorupcijos klausimais Skirmantas Malinauskas buvo iškėlęs sąlygą, kad jei pareigose liks R. Bakšys, jis pats pasitrauks iš premjero komandos.

M. Vainiutė sako, kad dėl savo galimybių toliau eiti pareigas spręs susitikusi su premjeru Sauliumi Skverneliu.

Ministrė: nėra sprendimo

Teisingumo Ministrė Milda Vainiutė teigia, kad dar nėra apsisprendusi, ar trauksis iš posto po prezidentės išreikštų abejonių jos kompetencija.

„Nėra sprendimo šiuo metu“, – žurnalistams Vyriausybėje teigė M. Vainiutė, paklausta, ar jau apsisprendė trauktis iš pareigų.

„Aš manau, kad aš valdau situaciją, bet, aišku, už kritiką visada labai dėkojame, ji visada padeda labai darbuotis. Tikrai gerbiu valstybės vadovę, jos nuomonė man labai svarbi, būtų nekorektiška pasisakyti, nes ji – valstybės vadovė, skiria asmenis į pareigas, turi teisę tokią (nuomonę – BNS) pareikšti“, – teigė M. Vainiutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.