R. Karbauskis kritikuoja prezidentę: „Pozicijai dėl B. Markausko nėra pagrindo“

Žemės ūkio ministro Broniaus Markausko skandalas dėl dirbamos svetimos žemės nerimsta. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ministras neturi galimybių toliau dirbti. Premjeras Saulius Skvernelis po tokių šalies vadovės žodžių teigė, kad B.Markauskui toliau dirbti būtų sunku. Tuo tarpu valdančiųjų lyderis Ramūnas Karbauskis kritikuoja prezidentės poziciją ir aiškina, kad S.Skvernelis buvo neteisingai suprastas. 

S.Skvernelis, R.Karbauskis ir  D.Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis, R.Karbauskis ir D.Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Povilas Urbšys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Povilas Urbšys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 11:22 AM, atnaujinta Apr 13, 2018, 1:02 PM

Kritikavo prezidentę

Komentuodamas ministro pirmininko žodžius R.Karbauskis sakė, kad jis buvo netinkamai suprastas. Anot jo, S.Skvernelis sakydamas, kad B.Markauskui bus sunku toliau dirbti, turėjo omenyje pats save. 

„Tokia situacija buvo jo karjeroje, kada prezidentė pareiškė nepasitikėjimą S.Skverneliu, o premjeras nepatvirtino to pasitraukimo ir jam buvo labai sunku dirbti. Tai pirmiausia buvo pareiškimas, kad tikrai nelengva dirbti ministru, kai prezidentė pareiškė nepasitikėjimą“, – kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas. 

Jis iki šiol tikina, kad B.Markauskui trauktis iš pareigų priežasčių nėra. Negana to, valstiečių lyderis tikino, kad D.Grybauskaitė neturėjo jokio pagrindo neigiamai pasisakyti apie B.Markauską. 

„Man labai sunku paaiškinti, koks yra pagrindas. Tiesiog, tikriausiai, jis nėra nei teisinis, nei koks nors moralinis. Iš tikrųjų, pokalbio su pačiu ministru prezidentės nėra buvę, atsakymų į klausimus ji nėra gavusi, rėmėsi publikacijomis“, – svarstė R.Karbauskis. 

Tiesa, nerimo dėl šalies vadovės nepalaikymo valstiečių gretose, pasak R.Karbauskio, nėra. Jis kalbėjo, kad konfrontacijos šiuo metu nėra, o prezidentė valdančiąją koaliciją kritikuoja jau seniai. Be to, jis sakė, kad tikisi, jog iki kadencijos pabaigos pavyks pasiekti sutarimo su šalies vadove. 

P.Urbšiui vietos frakcijoje nebėra

Valdančiųjų lyderis atvirai pasakė, kad kritikuoti jį nevengiantis valstiečių frakcijos narys Povilas Urbšys frakcijoje nėra pageidaujamas. Paskutinis lašas R.Karbauskio kantrybės taurę perpildė ketvirtadienį. 

Tuomet R.Karbauskis pareiškė, kad ir jis, ir frakcija mano, jog B.Markauskui trauktis pagrindo nėra. Tuo tarpu P.Urbšys kalbėdamas su 15min.lt sakė, kad  frakcijos seniūnas meluoja ir teigė, kad apie B.Markausko reikalus frakcijoje kalbėta nebuvo visiškai. 

Penktadienį kalbėdamas su žurnalistais R.Karbauskis teigė, kad frakcija iš tikro apie tai nekalbėjo, tačiau ministro klausimu diskutavo politinė taryba, kurią sudaro Seimo komitetų, komisijų pirmininkai, priklausantys LVŽS. Į šią tarybą P.Urbšys kviestas nebuvo, nors ir vadovauja Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui. 

„P.Urbšys sako netiesą. Ta netiesa yra dėl to, kad jis mūsų posėdžiuose nedalyvauja jau seniai, mes jo nepageidaujame. Jo pareiškimai yra nežinant realios situacijos.

Taip, mes vakar frakcijoje posėdžių nedarėme, bet užvakar darėme politinės tarybos posėdį, kur dalyvavo daugiau nei 20 Seimo narių, pasitikėjimas ministru yra absoliutus“, – kalbėjo valdančiųjų vedlys, pridurdamas, kad P.Urbšys tik bando reklamuoti save. 

Anot jo, buvo laukiama, kol P.Urbšys pats nuspręs trauktis iš frakcijos, bet jam to nedarant planuojama jį šalinti. Tai nutikti turėtų artimiausiu metu, greičiausiai – kitą savaitę. 

P. Urbšys, kalbėdamas su naujienų agentūra BNS atkirto neketinąs trauktis savo valia iš frakcijos ir pabrėžia, jog ji nėra „Agrokoncerno“ padalinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.