LSDP paremtų D. Grybauskaitės veiklos tyrimą

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai Seime paremtų prezidentės Dalios Grybauskaitės veiklos tyrimą, jeigu toks būtų organizuojamas, skelbia portalas delfi.lt

Juozas Olekas<br>T.Bauro nuotr.
Juozas Olekas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 6:23 PM

„Svarstėme šį klausimą. Tai yra šių dienų aktualija. Neturime jokių kerštingų minčių, nors esame ne kartą paminėti ponios prezidentės tekstuose (D. Grybauskaitės susirašinėjimuose su Eligijumi Masiuliu – DELFI). Bet pritariame jos reikalavimams laikytis aukštų moralinių standartų“, – sakė Seimo LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Pasak jo, partija mano, kad tikslinga, kad būtų atsakyta į kylančius klausimus, nes susirašinėjimas nėra privataus pobūdžio – tai yra politinės aktualijos. J. Oleko teigimu, kai kurie korespondencijoje vartoti išsireiškimai „peržengia moralės ribas“.

„Kažkada turėjome tekstus, kai žiniasklaida buvo vadinama purvasklaida. Dabar turime tekstus, kai žurnalistai vadinami „skalikais“. Tai turbūt visiems būtų geriau, jeigu į tuos klausimus būtų atsakyta. Jeigu bus tokia komisija sudaroma, nors mes nesame komisijų entuziastai Seime, daugiau norime kurti įstatymus, bet sprendimas yra, kad palaikysime“, – DELFI sakė LSDP seniūnas.

Valdantieji svarsto galimybę atlikti parlamentinį tyrimą dėl laikraščio „Lietuvos rytas“ paskelbto prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimo su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu.

„Lietuvos ryto“ skelbtuose susirašinėjimuose prezidentė su E. Masiuliu rašė, kad T. Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

Kalbėdama apie šiuos laiškus interviu LRT prezidentė tvirtino, kad „deja, yra žurnalistų, kurie tampa įrankiais arba interesų grupių atstovais, lobistais“ ir „peržengia žurnalistinės etikos ribas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.