Arvydas Lekavičius. Prezidentūroje advokatams vietos nėra

„Prisiekiu sąžiningai eiti savo pareigas ir būti visiems lygiai teisinga.“ Tokius žodžius D.Grybauskaitė Seimo posėdžių salėje ištarė du kartus – prieš pirmąją ir antrąją kadencijas. Kadangi trečią kartą prisiekti tikrai nebeteks, tekstą galima po truputį ir pamiršti.

 Juk Prezidentūroje, kurioje išskėstomis rankomis laukiami pažymomis nešini prokurorai, Specialiųjų tyrimų tarnybos arba Valstybės saugumo departamento vadovai, šiems teisininkams užtrenktos durys.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
 Juk Prezidentūroje, kurioje išskėstomis rankomis laukiami pažymomis nešini prokurorai, Specialiųjų tyrimų tarnybos arba Valstybės saugumo departamento vadovai, šiems teisininkams užtrenktos durys.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-08 07:49

„Tulpių pašto“ viršininkė kažkodėl pastaraisiais metais kaip velnias kryžiaus pradėjo baidytis advokatų.

Antai Garliavos įvykių metu L.Stankūnaitę gynęs ir už teisinės valstybės principus įnirtingai kovojęs žinomas teisininkas G.Černiauskas sulaukė atpildo – neseniai jis sužinojo Prezidentūroje tapęs nepageidaujamu asmeniu.

Kitam advokatui G.Danėliui truputį labiau pasisekė – prieš porą mėnesių jis buvo įleistas į S.Daukanto aikštėje esančius rūmus, ten gavo pažadą, kad teisingumo ministro postas jam jau paruoštas, reikia tik susikrauti daiktus ir keltis į ministeriją.

Netikėti prezidentės žodžiu teisininkas neturėjo jokių priežasčių. Juk jis apgynė D.Grybauskaitės atstovę spaudai D.Ulbinaitę, kuri buvo kaltinama valstybinės paslapties atskleidimu.

Vis garsiau sklinda kalbos, kad būtent G.Danėliaus pastangomis dėl šios istorijos pavyko išvengti ir pačiai šalies vadovei grėsusios apkaltos, nes į bylą nepateko vienas labai įdomus vaizdo įrašas.

Tad premjero S.Skvernelio į ministrus pakviestas ir prezidentės palaimintas advokatas spėjo perleisti bylas (o atitinkamai ir būsimas pajamas už jas) kolegoms ir rengėsi naujiems iššūkiams.

Jų tikrai buvo, tačiau ne tokių, kokių advokatas tikėjosi, – netrukus D.Grybauskaitė viešai paskelbė neteiksianti šios kandidatūros dėl galimo interesų konflikto.

Dėl kurio, taip ir nepaaiškinta, – ar dėl D.Ulbinaitės bylos, ar dėl to, kad šis teisininkas garsiojoje politinės korupcijos byloje atstovavo vienam kaltinamajam.

O gal tiesiog todėl, kad yra advokatas? Juk Prezidentūroje, kurioje išskėstomis rankomis laukiami pažymomis nešini prokurorai, Specialiųjų tyrimų tarnybos arba Valstybės saugumo departamento vadovai, šiems teisininkams užtrenktos durys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.