Atsisveikinimas su viengungyste – be erotikos skonio

Prieš vestuves dažna būsimoji nuotaka neria į mergvakario siautulį. Nors dar galima išvysti gatvėmis besiplaikstančių raganų, seselių, vienuolių ar velniais virtusių būsimųjų nuotakų ir jų draugių pulkus, tokių viengungystės palydėtuvių mažėja.

Nereikėtų per mergvakarį ar bernvakarį liūdėti ar nuobodžiauti. Galima žaisti žaidimus, mokytis šokti, dalyvauti maisto degustacijose. Reikėtų daug bendrauti, kalbėtis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nereikėtų per mergvakarį ar bernvakarį liūdėti ar nuobodžiauti. Galima žaisti žaidimus, mokytis šokti, dalyvauti maisto degustacijose. Reikėtų daug bendrauti, kalbėtis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ekstremalių pramogų mėgėjos drąsiai bando naujoves. Mergvakarių dalyvėms smagu pasivažinėti burzgiančiais motociklais.
Ekstremalių pramogų mėgėjos drąsiai bando naujoves. Mergvakarių dalyvėms smagu pasivažinėti burzgiančiais motociklais.
G.Šalčiuvienei (nuotr.) draugės surengė mergvakarį sodyboje pagal lietuvių liaudies papročius. Moteris tvirtino, jog būtent apie tokią šventę ji svajojo.<br>J.Pugevičiaus nuotr.
G.Šalčiuvienei (nuotr.) draugės surengė mergvakarį sodyboje pagal lietuvių liaudies papročius. Moteris tvirtino, jog būtent apie tokią šventę ji svajojo.<br>J.Pugevičiaus nuotr.
G.Šalčiuvienei draugės surengė mergvakarį sodyboje pagal lietuvių liaudies papročius. Moteris tvirtino, jog būtent apie tokią šventę ji svajojo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Šalčiuvienei draugės surengė mergvakarį sodyboje pagal lietuvių liaudies papročius. Moteris tvirtino, jog būtent apie tokią šventę ji svajojo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Atsigaivinti nuo karščio nutarėme staiga ir su drabužiais. Kritome į Kauno marias“ – pasakojo R.Burneikytė.
„Atsigaivinti nuo karščio nutarėme staiga ir su drabužiais. Kritome į Kauno marias“ – pasakojo R.Burneikytė.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-08-12 18:18

Savaitgaliais į Kauno senamiesčio gatves, Laisvės alėją, parkus pabyra mergvakarius švenčiančių merginų būreliai. Ir jie man pradeda vis labiau patikti.

Palyginti su tuo, ką mieste tekdavo matyti pernai ar dar anksčiau, dabar mergvakarių dalyvės atrodo originalesnės ir gerokai mažiau vulgarios.

Šią vasarą nemačiau tarsi nuo grandinės atitrūkusių į labai aptemptus laisvo elgesio panelių drabužius įsispraudusių mergvakarių dalyvių. Merginos turbūt suprato, kad apsivilkusios trumpą perregimą baltą suknelę su raudonu šydu ir rankoje laikydamos putojančio vyno butelį gatvėje atrodo labai pigiai.

Populiarėja tautiniais ar kitais teminiais motyvais nuspalvintos, stilingos šventės netikėtose erdvėse: kulinarijos ar šokių studijose, grožio centruose, muziejuose, jachtose ar tiesiog gamtos prieglobstyje.

Merginos naudojasi ir pigių skrydžių bendrovių, kurios sudarė galimybę smarkiai nedraskant kišenės mergvakarį švęsti kokiame nors Europos mieste. O ekstremalių pramogų mėgėjos drąsiai bando naujoves.

Draugės šukavo ir pynė kasas

Gintarei Šalčiuvienei draugės surengė mergvakarį sodyboje pagal lietuvių liaudies papročius. Moteris tvirtino, jog būtent apie tokią šventę svajojo.

„Daugeliui atrodo, jog laikai, kai per mergvakarį nuotaka su giminaitėmis ir draugėmis graudžiai dainuodavo, jos pindavo būsimai jaunamartei kasas, visos kartu kepdavo duoną, seniai pamiršti.

Tačiau mano mergvakaris buvo būtent toks – nukėlė į praėjusio amžiaus Lietuvos kaimą ir dalyvėms priminė lietuviškas tradicijas“, – pasakojo moteris, kuri nenorėjo per šią šventę vilktis seselės chalatu ar ant galvos užsidėti zuikio ausų ir lakstyti gatvėmis.

Per mergvakarį kaunietė buvo atvežta į liaudišką sodybą, kur ją pasitiko seserys, pusseserės ir artimiausios bičiulės.

Pagal senovinius papročius moterys būsimą nuotaką ruošė vestuvėms.

Ji buvo pervilkta tautiniais drabužiais, merginos iš eilės šukavo jai plaukus, pynė kasas. Kiekvienas jos ar kitų merginų veiksmas turėjo simbolinę prasmę, apie kurią pasakojo renginio vedėja.

Dalyvės daug sužinojo apie senąsias lietuviškas mergvakario tradicijas, drauge dainavo liaudies dainas, vaišinosi tradiciniais lietuvių liaudies patiekalais.

Moteriai mergvakaris įsiminė visam gyvenimui. Jos teigimu, ši šventė yra ne tik smagus pasibuvimas su draugėmis, bet ir pasirengimas moterystei, nors ir simbolinis, tačiau atsisveikinimas su šeima ir pasiruošimas naujam gyvenimo etapui.

Nuotaikinga šventė Milane

Kaunietė Inga Balsė mergvakarį nuotaikingai atšventė su draugėmis Milane.

„Mergvakarį bičiulės suplanavo prieš kelis mėnesius. Kad galėtų man nežinant užsakyti lėktuvo bilietą, susitarė su būsimuoju mano vyru. Šis perdavė mano duomenis. Dėl to visai nesupykau. Priešingai, draugių staigmena mane labai pradžiugino“, – pasakojo neseniai ištekėjusi moteris.

Italijos mados sostinėje jai teko atlikti ne vieną bičiulių iš anksto paruoštą užduotį. Moteris tikino, jog visos jos buvo linksmos, bet ne vulgarios.

Ingai patiko, kai mergvakario dalyvės tarsi netikėtai (nors iš anksto buvo sutarta) jai pasiūlė užeiti į vienus mados namus ir pasimatuoti keletą vestuvinių suknelių. Jomis vilkėdama būsimoji nuotaka įsiamžino nuotraukose.

Inga taip pat apsilankė grožio centre. Po atpalaiduojančios procedūros jai su bičiulėmis buvo paruošta tikra itališka vakarienė, kuriai patiekalus gamino vietos šefas.

Merginų nuotykius užfiksavo ne tik fotoaparatas, bet ir filmavimo kamera. O linksmybių nuotraukos ir trumpas filmas buvo parodyti per vestuves.

Netikėtos maudynės mariose

Rūta Burneikytė savo bičiulei Justinai mergvakarį suorganizavo gamtos prieglobstyje šalia Kauno marių.

„Draugė sakė, kad trokšta jaukaus mergvakario be didelio triukšmo, akį rėžiančių drabužių ir lakstymo miesto gatvėmis. Ji dar pabrėžė, kad jokiu būdu nenorėtų matyti striptizo šokėjų ir vyriško organo formos torto. Todėl nutariau, kad su draugėmis galime linksmai pabūti gamtoje, prie vandens“, – pasakojo R.Burneikytė.

Prieš šventę visoms dalyvėms buvo užsakyti gėlių vainikai. Juos nupynė žolininkė. Merginos surengė iškylą, o prieš tai būsimoji nuotaka turėjo galimybę pasivažinėti arklio traukiamu vežimu.

„Viena iš netikėtų mergvakario pramogų – maudynės Kauno mariose. Jos nebuvo planuotos. Atsigaivinti nuo karščio nutarėme staiga ir su drabužiais“, – juokėsi R.Burneikytė.

Kvieskite savo motinas ir močiutes

Airida Dargužė

Renginių organizatorė

„Gyvenu Didžiojoje Britanijoje, tačiau dažnai grįžtu į Lietuvą. Žinote, man liūdna matyti, kai po Kauną vis dar siautėja pusnuogio jaunimo būriai, nors kitą dieną jie tikriausiai nieko negali atsiminti, nes galva plyšta. Anksčiau jų buvo daugiau, pastaruoju metu mažėja.

Mergvakaris, kaip ir bernvakaris, turėtų būti jauki šventė. Juk atsisveikinate su viengungyste, o ne su visu gyvenimu. Todėl siūlyčiau linksmybes su erotikos elementais pasilikti gimtadieniui ar kitai progai. Tądien kuo saikingiau vartokite alkoholį.

Žinoma, nereikėtų per mergvakarį ar bernvakarį liūdėti ar nuobodžiauti. Galima žaisti žaidimus, mokytis šokti, dalyvauti maisto degustacijose. Reikėtų daug bendrauti, kalbėtis. Šią šventę galima susieti ir su senosiomis lietuvių tradicijomis, apeigomis.

Man patinka, kai į tokias šventes kviečiami ne vien būsimųjų nuotakų ar jaunikių bičiuliai ar jauni giminaičiai. Į mergvakarį pakvieskite savo mamas, seseris, močiutes. Į bernvakarį – brolius, tėvus, senelius. Bus iš ko išgirsti išminties.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.