STT akiratyje – Šilutės rajono savivaldybė: sulaikyti 5 asmenys

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė Šilutės rajono merą, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovą Vytautą Laurinaitį, du socialdemokratus – jo pavaduotoją Algį Bekerį, administracijos direktorių Sigitą Šeputį.

STT pareigūnai atliko kratas Šilutės rajono savivaldybėje.<br>Lrytas.lt nuotr.
STT pareigūnai atliko kratas Šilutės rajono savivaldybėje.<br>Lrytas.lt nuotr.
Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 1:42 PM, atnaujinta Dec 9, 2022, 9:03 AM

„Taip, meras sulaikytas atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Be jo, sulaikyti dar keturi asmenys: mero pavaduotojas, administracijos direktorius, Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas, vienos įmonės atstovas“, – BNS sakė STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Kaip informuoja tarnyba, ikiteisminio tyrimo duomenimis, meras V. Laurinaitis, A.Bekeris, S.Šeputis, administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas Remigijus Rimkus ir savivaldybės įmonės direktorius A.S., piktnaudžiaudami tarnyba, davė neteisėtus nurodymus savivaldybės administracijos darbuotojams, savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovams, kitiems asmenims ir dėl tokių jų veiksmų galbūt buvo padaryta didelė žala savivaldybei.

Visi minėti asmenys yra sulaikyti, jų darbo ir gyvenamosiose vietose atliekamos kratos.

BNS žiniomis, vienas sulaikytųjų – Šilutės autobusų parko vadovas Artūras Stonkus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rremigijus Žemaitaitis bei Lietuvos socialdemokratų partijos vadovas Gintautas Paluckas BNS patvirtino, kad įtariamųjų narystės partijose bus stabdomos. R. Žemaitaitis teigė, kad dėl tolesnių sprendimų bus laukiama daugiau informacijos iš teisėsaugos, G.Paluckas tvirtino, kad net ir neturint daugiau informacijos A.Bekeris ir S.Šeputis bus išbraukti ir iš rinkimų į savivaldybės tarybas sąrašų, neteks politinių pareigų partijoje.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas „valstietis“ Virgilijus Pozingis BNS patvirtino, kad savivaldybėje kratos atliktos ir vadovai sulaikyti antradienio rytą. Jis sakė neturintis informacijos, kuo konkrečiai vadovybė įtariama.

„Vyksta daug dalykų, daug darbų, projektų – dėl kurio kyla įtarimai, nežinau, niekas informacijos nesuteikė“, – sakė V. Pozingis.

Anot jo, sulaikytojo R.Rimkaus vadovaujamas savivaldybės Viešųjų paslaugų skyrius rūpinasi aplinkosaugos, medžioklės, atliekų klausimais, atsiskaito su tiekėjais, naudoja tarybos patvirtintas lėšas veiklai, projektams.

Tuo metu buvęs Šilutės meras, opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Arvydas Jakas tikina, kad pareigūnus galėjo sudominti autobusų parko iškėlimo iš miesto centro projektas. Autobusų parko vietoje turėtų būti atidarytas prekybos centras „Lidl“.

„Šis projektas iš tiesų buvo apaugęs paslaptimis, viešumo nebuvo, opozicija ne kartą kėlėme klausimą dėl jos skaidrumo (...). Gruodžio 10 dieną, pagal mero žiniasklaidoje paskleistą informaciją, turėtų atsidaryti „Lidl“ prekybos centras. Man buvo keista, kad yra tokio lygio prekybos ženklas, brendas, kaip „Lidl“, o informaciją sužinome tik iš mero“, – teigė tarybos narys.

Lrytas.lt žiniomis, nuo antradienio ryto, apie 9 val., į savivaldybę atvykę STT darbuotojai atliko kratas savivaldybės tarnautojų kabinetuose. 

STT darbuotojai tikrino ir surinko dokumentus bei kompiuterius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.