Dalia Grybauskaitė pasirašė 2019 metų valstybės biudžetą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė 2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 10:08 AM, atnaujinta Dec 20, 2018, 11:03 AM

Kaip pranešama Prezidentūros išplatintame pranešime spaudai, kitų metų valstybės biudžetas – deficitinis. Patvirtintos pajamos, įskaitant Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšas, siekia 10,59 mlrd. eurų. Išlaidos viršija pajamas 1,106 mlrd. eurų ir sudaro 11,696 mln. eurų.

„Šiandien nusprendžiau pasirašyti ateinančių metų biudžeto įstatymą. Turime užtikrinti, kad išsipildytų daugybės žmonių viltys dėl pajamų didėjimo. Tačiau naujasis biudžetas tik dalinai atsižvelgia į švietimo bendruomenės keliamas problemas. Todėl tiesioginė Vyriausybės atsakomybė dėl susiklosčiusios situacijos švietimo srityje išlieka. Dialogas su mokytojais ir konkrečių finansinių sprendimų paieška turi būti artimiausi šios Vyriausybės prioritetai ir uždaviniai“, – ketvirtadienį pareiškė prezidentė.

Viso viešojo sektoriaus 2019 m. finansų balansas, planuojama, bus teigiamas ir sudarys 0,4 proc. BVP.

Biudžetą parengę valdantieji sako, kad jame numatomas darbuotojų mokesčių mažinimas leis padidinti visų žmonių pajamas, paskatins darbo vietų kūrimą. Kritikai teigia, kad dėl reformų ižde atsivers skylė, kuri neleis tinkamai finansuoti viešojo sektoriaus.

2019 metų biudžetas parengtas planuojant 0,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) viešųjų finansų perteklių.

D. Grybauskaitė pirmadienį jau pasirašė Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodra“) perteklinio biudžeto 2019 metų rodiklių patvirtinimo įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.