Iš D. Grybauskaitės lūpų – perspėjimas P. Porošenkai

Pasaulio ekonomikos forumo Davose paraštėse su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka susitikusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė perspėjo, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys Ukrainai silpnėja.

Iš D. Grybauskaitės lūpų – perspėjimas P. Porošenkai.<br>Scanpix nuotr.
Iš D. Grybauskaitės lūpų – perspėjimas P. Porošenkai.<br>Scanpix nuotr.
Iš D. Grybauskaitės lūpų – perspėjimas P. Porošenkai.<br>Scanpix nuotr.
Iš D. Grybauskaitės lūpų – perspėjimas P. Porošenkai.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-24 19:56

„Šalies vadovė pabrėžė, jog silpnėjant tarptautinės bendruomenės dėmesiui Ukrainai, Lietuva visuomet išliks nuosekli ir tvirta šios valstybės rėmėja, stipriausias, politinę paramą šiai valstybei ir jos žmonių siekiui kurti europinę ateitį telkiantis balsas“, – rašoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Lietuva yra viena didžiausių Ukrainos rėmėjų po 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos. Tais pačiais metais dalį Rytų Ukrainos užėmė Maskvos remiami separatistai.

Prezidentė Davose taip pat susitiko su Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu. Ji akcentavo, kad Lietuva palaiko šios šalies žmonių siekį stiprinti demokratiją.

Šalies vadovė taip pat palinkėjo sėkmingai įgyvendinti Armėnijos gerovei būtinas reformas ir stiprinti glaudesnį ryšį su Europos Sąjunga (ES). Pasak prezidentės, išsami sustiprinto bendradarbiavimo ES ir Armėnijos sutartis tam atveria daug potencialo.

Susitikimų metu su Ukrainos ir Armėnijos vadovais aptarta saugumo situacija Baltijos ir Juodosios jūrų regionuose, ES Rytų partnerystės perspektyvos, Ukrainos ir Armėnijos bendradarbiavimas su ES bei tolesni šių šalių integracijos siekiai.

Anot prezidentės spaudos tarnybos, aktualius transatlantinio saugumo, NATO ir Europos Sąjungos klausimus D. Grybauskaitė taip pat aptarė su Nyderlandų Ministru Pirmininku Marku Rutte, Liuksemburgo premjeru Xavieru Betteliu, Vokietijos gynybos ministre Ursula von der Leyen, Kanados užsienio reikalų ministre Chrystia Freeland bei Norvegijos sosto įpėdiniu kronprincu Haakonu.

Davose taip pat surengti prezidentės ir jos delegacijos susitikimai su pasaulinių bendrovių atstovais. Jų metu aptartos investavimo, verslo plėtros Lietuvoje galimybės dirbtinio intelekto, kibernetinių saugumo technologijų ir paslaugų centrų srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?