Be staigmenų: šilta kėdė atiteko D. Grybauskaitės patarėjai

Nesulaukusi prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijos pabaigos jos vyriausioji patarėja Rūta Kačkutė jau susirado kitą neblogą darbą – ji laimėjo konkursą į Nacionalinio muziejaus direktoriaus pareigas.

R.Kačkutė prezidentės komandoje išsilaikė beveik dešimt metų.
R.Kačkutė prezidentės komandoje išsilaikė beveik dešimt metų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-28 11:21, atnaujinta 2019-02-28 12:16

Švietimo, mokslo ir kultūros klausimais D.Grybauskaitei patarinėjančios grupės vadovė, istoriko išsilavinimą turinti 49-erių R.Kačkutė prezidentės komandoje – nuo pat 2009 metų.

Kultūros ministerijos surengtame konkurse į Nacionalinio muziejaus direktoriaus pareigas R.Kačkutė įveikė keturis atrankoje dalyvavusius kandidatus.

Tiesa, dar gerokai prieš šį konkursą buvo kalbama, kad jį turėtų laimėti būtent prezidentės patarėja, nes ši kėdė jai esą buvo pažadėta iš anksto.

Į naujas pareigas R.Kačkutė bus paskirta teisėsaugos institucijoms patikrinus jos tinkamumą, bet neabejojama, kad kliūčių nebus.

R.Kačkutė pakeis 69 metų Birutę Kulnytę, kuri Nacionaliniam muziejui vadovauja nuo 1992-ųjų. Šiam muziejui priklauso ir avarinės būklės Gedimino kalnas.

B.Kulnytės, kaip ir dar penkiolikos kitų Kultūros ministerijai pavaldžių muziejų vadovų, penkerių metų kadencija baigiasi kovą.

R.Kačkutė – ne pirmoji valdininkė, paliekanti kadenciją baigiančios D.Grybauskaitės komandą.

Sausio pradžioje buvęs prezidentės patarėjas energetikos ir susisiekimo klausimais Arūnas Molis buvo paskirtas Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalo tarnybos direktoriumi.

Nelaukdamas kadencijos pabaigos iš Prezidentūros išėjo ir Protokolo tarnybai vadovavęs Donatas Kušlys, kuris buvo paskirtas ambasadoriumi Austrijoje.

Beje, kaip skelbta, diplomatinių postų dairosi ir prezidentės patarėjas užsienio politikai Nerijus Aleksiejūnas, taip pat Ekonomikos ir socialinės politikos grupei vadovaujanti vyriausioji prezidentės patarėja Lina Antanavičienė.

Šiems patarėjams ruošiami ambasadorių postai Prancūzijoje ir Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.